У Львівській області спільними зусиллями убережемо дітей від вчинення правопорушень

У Львівській області спільними зусиллями убережемо дітей від вчинення правопорушень

26.07.13 13:02 0 966
У приміщенні Стрийської районної держадміністрації, 19 липня, за участі начальника сектору кримінальної міліції у справах дітей Стрийського міського відділу міліції майора міліції Любомира Улицького відбулася нарада з питань профілактики бездоглядності, безпритульності та правопорушень серед дітей. Головувала на нараді заступник голови райдержадміністрації Наталія Тлємішок.

У нараді взяли участь працівники служби у справах дітей, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління з питань освіти, сім’ї, молоді та спорту РДА. На нараду також були запрошені неповнолітні та їхні батьки, голови Верхньостинавської, Голобутівської та Дулібської сільських рад.

Про стан злочинності та правопорушень серед неповнолітніх на території Стрийського району звітував начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Стрийського міського відділу міліції майор міліції Любомир Улицький.

За його словами, цьогоріч на території Стрийського району неповнолітніми скоєно 13 злочинів: 1 незаконне заволодіння автотранспортом та 12 крадіжок.

Відтак, на початку червня працівниками міліції було припинено злочинну діяльність групи осіб, які обкрадали місцеві церкви. Зловмисників було затримано на «гарячому» при спробі вчинення крадіжки з однієї із церков, що у місті Моршин. У цю групу входило троє неповнолітніх: двоє мешканців Стрия, одному виповнилося 15 років, іншому - 14, і 16-річний мешканець одного зі сіл району.

На їхньому рахунку 11 крадіжок з церков району та міста Моршин, ще одна крадіжка – із церкви, що у Стрию. Незаконне заволодіння трактором із території підприємства та крадіжка із сільського магазину на рахунку 17- річного мешканця Дрогобицького району.

- Ми зобов’язані визначити причини, що спонукали цих дітей до вчинення таких ганебних злочинів і вжити усіх можливих заходів, щоб не допустити подібних випадків. Кримінальне покарання їм призначатиме суд, але дуже важливо, щоб ці діти усвідомили, що накоїли і більше не ставали на злочинний шлях, - наголосив Любомир Улицький.

Правоохоронець також зазначив, що незважаючи на сувору адміністративну відповідальність,передбачену законодавством за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім, працівники торгівлі продовжують продавати цигарки та пиво підліткам. Так, тільки на території району виявлено 4 такі правопорушення. Відносно працівників торгівлі складено протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ч.2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами).

Окрім цього, для розгляду та прийняття рішення до суду скеровано 2 адміністративні протоколи, складені відносно неповнолітніх мешканців району, які розпивали спиртні напої у громадському місці. За невиконання обов’язків щодо виховання дітей до адміністративної відповідальності притягнено сімох батьків.

На нараді також розглядали питання про стан ведення профілактичної роботи з метою виявлення причин дитячої злочинності та вжиття заходів щодо їх усунення, про стан виконання батьківських обов’язків мешканкою одного із сіл району, що допустила значні упущення у вихованні неповнолітньої доньки, яка самовільно залишила сім’ю, розглядали подання Стрийського міського відділу міліції про усунення причин та умов, що сприяли вчиненню неповнолітніми адміністративних правопорушень.

Підсумовуючи нараду, заступник голови райдержадміністрації Наталія Тлємішок дала відповідні доручення.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Єгипті відбудеться ...

КОМЕНТАРІ