Оновлений кінологічний центр харківської міліції приймав перших гостей

Оновлений кінологічний центр харківської міліції приймав перших гостей

26.07.13 12:49 0 851
Харківські журналісти відвідали практично заново реконструйований кінологічний центр при ГУМВС України в Харківській області та ознайомилися з його діяльністю. Екскурсію для представників ЗМІ проводив начальник кінологічного центру підполковник міліції В’ячеслав Друченко.

Він розповів, що основними напрямками діяльності кінологічної служби є активна участь в оперативно-службових та профілактичних завданнях, попередженні правопорушень та встановленні місцезнаходження осіб, які їх вчинили, виявлення наркотичних та вибухових речовин, охороні громадського порядку.

Кінологічний центр Харківщини - головний самостійний підрозділ, який є основною базою по утриманню, розведенню, вирощуванню, підготовці та використанні службових собак у боротьбі зі злочинністю.

У поточному році завдяки своєчасному залученню кінологів зі службовими собаками до огляду місць пригод було розкрито 512 злочинів, за допомогою розшукових собак вилучено 140 гр наркотичних засобів, виявлено 718 кущів незаконних посівів коноплі.

На сьогоднішній день в підрозділах Харківської області працює 89 кінологів. Безпосередньо в кінологічному центрі виховується 73 службові собаки, з них 11- орієнтовані на пошук зброї та вибухівки,10 – пошук наркотиків, 37 – залучаються до розшукових заходів та патрулювання.

Начальник кінологічного центру відзначив, що кожного тижня на базі Центру проводяться заняття для кінологів патрульної служби, міськрайвідділів та експертів-криміналістів для підтримки й вдосконалення робочих якостей собак.

- Ми дуже вдячні начальнику ГУМВС України в Харківській області генерал-майору міліції Олегу Демченко, який звернув свою увагу на матеріально-технічний стан підрозділу, - підкреслив В’ячеслав Друченко. - Завдяки його сприянню було вирішено питання щодо повного оновлення харківського кінологічного центру, реконструкція якого була проведена в найкоротші терміни.

Журналісти на власні очі переконалися, наскільки сильно змінився міліцейський підрозділ. Насправді був проведений величезний фронт робіт: відремонтовані спеціальні дреcирувальні майданчики, закуплена необхідна дресирувальна амуніція та запас кормів, належним чином обладнані спеціальні класи для підготовки службових собак. Здійснено капітальний ремонт спецкухні, вольєрів, встановлено сучасну систему відеоспостереження.

Під час показових занять журналісти у всій красі побачили професійні здібності службових собак.

Спочатку їм продемонстрували, як собака слухається жестів свого "вожатого", підкоряючись його спеціальним сигналам.

Після команд настав час показу бойових навичок тварин. Собаки безпомилково відшукували заховані в автомобілів імітатори вибухових речовин, проходили з кінологами складну смугу перешкод. І нарешті патрульні собаки показали, як допомагають міліціонерам затримувати озброєних злочинців.

Як розповів підполковник міліції В’ячеслав Друченко, в кінологічному центрі постійно ведеться племінна робота щодо омолодження поголів’я службових собак. Для багатьох чотирилапих міліцейських помічників центр є справжнім домом. Вони тут народжуються, підростають, а потім потрапляють до свого першого "​​вихователя". Тренувати цуценя починають тут вже з півтора місяці, під час якого з'ясовується, до якого з видів завдань у собаки найбільша схильність. А вже через рік тренувань молодий пес може вийти на своє перше завдання. На даний час у харківському кінологічному міліцейському центрі вирощуються цуценята таких порід, як золотистий ретрівер, лабрадор-ретрівер, німецька вівчарка, малінуа та заплановано отримання цуценят від німецької вівчарки з родоводом.

Наприкінці зустрічі керівник кінологічного центру висловив вдячність представникам ЗМІ за увагу до діяльності його підрозділу та запевнив, що відтепер його повністю відновлена база безперечно сприятиме вдосконаленню можливостей службових собак та більш ефективному виконанню поставлених перед підрозділом завдань.

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Держархів області та ...
Наступна новина: В Чернігівській області у ...

КОМЕНТАРІ