Буковина: Діяли масштабно, отримали по «повній»

Буковина: Діяли масштабно, отримали по «повній»

26.07.13 16:50 0 1083
У поле зору правоохоронців у листопаді м.р. потрапило одразу троє 30-річних чернівчан, які впродовж майже трьох останніх місяців «спеціалізувалися» на зберіганні у своїх приватних квартирах наркотичних речовин у великих розмірах (по 600-1000 гр), обладнанні у житловому помешканні одного із них примітивної міні-лабораторії та виготовленні у ній екстракту опію і, звичайно ж, у реалізації вже готового «продукту» у під’їздах будинків на вул. Ентузіастів, Комарова та Воробкевича, а також у нічних закладах масового відпочинку молоді. У ході ретельної та клопіткої роботи оперативники задокументували одинадцять «контактів» зловмисників із постійними та випадковими «клієнтами» та передачі їм по кілька «доз».
Більше того, стало достовірно відомо, що один із членів цього угруповання у своєму помешканні облаштував кімнату для особливо цінних «гостей», які могли тут безпосередньо і отримувати «товар», і кілька годин «кайфувати»…
Відпрацьовуючи зв’язки фігурантів, оперативники встановили, що постачав їх первинною наркотичною сировиною 45-річний житель с. Тарашани Глибоцького району, який, зрештою, уже й раніше за аналогічні протиправні дії вже притягався до відповідальності.
А згодом 2 листопада м.р. співробітники ВБНОН, ДАІ та підрозділу «Беркут» була ретельно спланована та чітко проведена спеціальна операція по нейтралізації діяльності членів групи - на проспекті Незалежності обласного центру вони блокували «потрібний» легковик, «прикрасили» руки водія і двох пасажирів металевими «кайданками», а із салону вилучили згорток, в якому зберігалось 247 грамів макової соломки. Того ж дня змінив місцепроживання і мешканець Глибоччини – із затишного особняка за санкцією суду його теж припровадили на нари слідчого ізолятора.
Вже у ході подальшого слідства була з’ясована причетність одного із фігурантів і до посягань на чуже майно – він був викритий у крадіжці із салону «ВАЗ-2107», що належала Глибоцькій центральній лікарні, особистих речей водія та медичного обладнання (у т.ч. і портативного апарату штучного дихання) загальною вартістю у 5 728 гривень, а також у привласненні автотранспортних мастил приватного підприємця із його торгового павільйону у місцевому с. Коровія на 2 295 гривень.
А цими днями члени даної злочинної групи тримали «звіт» на лаві підсудних, у повному об’ємі були визнанні винними у протиправних діях, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних речовин та крадіжках чужого майна. І тепер за проголошеним вердиктом за скоєне два фігуранти у місця, де небо проглядається лише крізь заґратоване віконце, відбувають кожен на три роки, а два найбільш активних співучасники, в «активі» яких і до цього було по три-чотири судимості за крадіжки та наркозлочини, – на шість літ і зим. Практично у кожного з них за цим же вироком буде конфісковано особисте майно.


Володимир Драюк, ТУ ДСА у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Послуги таксистів – у ...
Наступна новина: Залізнична катастрофа в ...

КОМЕНТАРІ