Тернопільщина: Прийняли рішення про припинення – відмовтесь від «спрощенки»

Тернопільщина: Прийняли рішення про припинення – відмовтесь від «спрощенки»

26.07.13 15:53 0 917
Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкту господарювання слід не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подати до територіального органу Міндоходів відповідну заяву.
До неї, зокрема, включаються відомості (за наявності) про дату (період) припинення платником єдиного податку провадження господарської діяльності (абз.7 пп.298.3.1 п.298.3 ст.298 Податкового кодексу).
У разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, яка є платником єдиного податку, останнім податковим (звітним) періодом вважається період, у якому подано до територіального органу Міндоходів заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з припиненням провадження господарської діяльності (п.294.6 ст.294 Податкового кодексу).
Тому, у разі прийняття рішення про припинення підприємницької діяльності фізична особа-платник єдиного податку подає заяву про відмову від спрощеної системи оподаткування. Фізична особа - підприємець не сплачує єдиний податок з періоду, наступного за періодом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з державною реєстрацією припинення господарської діяльності.


Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ