Чернівці: Самовільно розміщені вивіски в історичній частині міста демонтують з фасадів

Чернівці: Самовільно розміщені вивіски в історичній частині міста демонтують з фасадів

27.07.13 09:41 0 900
Відділ охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради проводить моніторинг інформаційних фасадних вивісок в межах буферної зони об’єкта ЮНЕСКО.

Як розповіла начальник відділу Олена Пушкова, вже виявлено велику кількість зовнішньої реклами, що не відповідає архітектурно-художнім вимогам щодо оформлення традиційного історичного середовища.

Статтями 43, 44 Закону України «Про охорону культурної спадщини» передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність за порушення законодавства про охорону культурної спадщини.

Наразі розпочато демонтаж самовільних інформаційних вивісок з фасадів будівель Центральної площі Чернівців.

Довідково:

Положення про порядок розміщення зовнішньої реклами та інформаційних фасадних вивісок в межах буферної зони об’єкта ЮНЕСКО м.Чернівців регулює правові відносини між виконавчими органами Чернівецької міської ради та юридичними особами, фізичними особами-підприємцями і громадянами, що виникають у зв’язку з виробництвом, розповсюдженням, розміщенням та споживанням зовнішньої реклами на території м.Чернівців взагалі, та в межах історико-культурної заповідної території зокрема. Проводиться фотофіксація всіх інформаційних фасадних вивісок, моніторинг легітимності їх встановлення та відповідність архітектурно-художнім вимогам щодо оформлення традиційного історичного середовища.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Спільною молитвою у ...

КОМЕНТАРІ