У рамках антикорупційної операції «Держкордон» на Волині викрито масштабні махінації з розмитненням авто

У рамках антикорупційної операції «Держкордон» на Волині викрито масштабні махінації з розмитненням авто

27.07.13 08:43 0 831
Джерело Інтернет-видання «Волинські новини» 24.07.2013

«Волинського податківця упіймали на «хабарі»

Кримінальні «автомобільні» схеми легалізації транспортних засобів втілювали в життя працівники однієї з брокерських фірм в с.Старовойтове Любомльського району Волинської області поблизу митного автопереходу «Ягодин», – повідомили в управлінні внутрішньої безпеки Головного управління Міндоходів у Волинській області.

Саме за зібраними співробітниками внутрішньої безпеки матеріалами слідчим управлінням кримінальних розслідувань Головного слідчого управління фінансових розслідувань Міністерства доходів і зборів України зареєстроване кримінальне провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах під час митного оформлення автотранспортних засобів, що імпортувалися до України. Наразі йдеться про суму ухилення від сплати податків за посередництвом брокерських «послуг» із розмитнення транспортних засобів майже 3 мільйони гривень.

Огляд місця подій слідчим управлінням кримінальних розслідувань Головного слідчого управління фінансових розслідувань Міністерства доходів і зборів України спільно із працівниками УВБ ГУ Міндоходів у Волинській області засвідчив, що для маніпулювання зі сплатою податків в офісі брокерської фірми використовували чисті аркуші паперу з відбитками печаток та підписами службових осіб багатьох офшорних компаній.

Крім того, уже достеменно встановлено, що саме працівники цієї брокерської компанії на вимогу представників підприємств-імпортерів, або будь-яких інших перевізників, виготовляли документи від імені офшорних компаній шляхом внесення інформації до інвойсів та інших документів, роздруковували їх на комп'ютерній техніці в офісі і передавали на митний пост «Ягодин» Ягодинської митниці безпосередньо водіям, які ввозили використовувані автотранспортні засоби та кузови.

Згодом, саме підроблені інвойси чи інші документи, які нібито свідчили про відправника або власника автомобіля, перевізники чи представники підприємств-імпортерів пред’являли працівникам митниці для проведення митного оформлення.

Нагадаємо, що ініційована Міністерством доходів і зборів спецоперація «Держкордон - 2013», спрямована на посилення заходів з протидії корупції, порушенням митних правил і можливому заниженню митної вартості товарів, триватиме до кінця поточного року.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: ...

КОМЕНТАРІ