Звернення начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області до краян

Звернення начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області до краян

27.07.13 08:25 0 963
Попереду вихідні дні. В умовах спекотної погоди, яка зараз встановилася на вулиці, громадяни, рятуючись від спеки, виїжджають відпочити кудись до річки чи лісу.

За умови надзвичайно високої (5 клас) пожежної небезпеки, яка за прогнозами Закарпатського центру з гідрометеорології буде спостерігатись 27-29 липня, на території області значно посилюється пожежна загроза лісам. Під час відпочинку декотрі краяни та гості нашого мальовничого Закарпаття забувають або просто нехтують правилами пожежної безпеки в екосистемах, наражаючи «зелені легені» нашого краю на знищення вогнем.

Як свідчить статистика, у більшості випадків пожежа виникає через необережність людей: непогашене вогнище, кинутий недопалок тощо.

Саме тому Управління ДСНС України у Закарпатській області наполегливо просить закарпатців бути особливо обережними та уважними в цей період і, головне, дотримуватися основних правил пожежної безпеки.

* Місце для розпалювання вогню потрібно очищати від сухої трави, листя та обкладати камінням чи обсипати землею.

* Не розкладати вогнищ у заборонених місцях, поблизу звисаючих крон дерев.

* Не залишати багаття без нагляду.

* Після відпочинку заливати вогнище водою або засипати землею.

Пам’ятайте! Полум’я крокує швидко, і навіть маленької іскорки буде достатньо для того, щоб вогняна стихія завдала непоправних втрат.

Також не варто забувати й про небезпеку на водних об’єктах. Треба пам’ятати, що основними умовами безпеки є правильний вибір і обладнання місць для купання; суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми з боку дорослих.

Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях. Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря - не нижче +24.

Не йдіть у воду в незнайомому для вас місці, уникайте води зі швидкою течією, не заходьте у водойми напідпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у власних силах. Купаючись на «дикому» пляжі чи у незнайомому місці, не пірнайте з берега, гірки, дерева. У воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою; купатися краще там, де є рятувальні служби. Особливо слідкуйте за дітьми - їхня поведінка у воді непередбачувана. До плавок потрібно прикріпляти шпильку, якщо далеко від берега судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м’язів. Утримуйтеся від далеких запливів, бо переохолодження – головна причина трагічних випадків.

Дотримуйтесь цих нескладних правил – і тоді лихо не затьмарить радості відпочинку!

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ