Експериментальний правоохоронний проект «Міліція і громада» стартував на Хмельниччині

Експериментальний правоохоронний проект «Міліція і громада» стартував на Хмельниччині

27.07.13 08:01 0 836
* «Міліція і громада» — проект під такою назвою почали втілювати на Хмельниччині міліціонери та поліцейські у рамках двосторонньої угоди про співпрацю між Україною та США у сфері правоохоронних органів. Метою проекту є покращення взаємовідносин міліції та громади, налагодження тісної співпраці на основі світового досвіду. Правоохоронний експеримент вирішили провести на території трьох міст у різних областях — у Кам‘янці-Подільському, Луцьку та Новій Каховці. Але реалізація задуму розпочалася саме у Хмельницькому — з навчальних курсів для українських правоохоронців за участю провідних американських професорів, тема яких «Співпраця міліції та громади» і «Проблемно-орієнтована правоохоронна робота». На два тижні до обласного центру з‘їхалися дільничні інспектори міліції, працівники кримінальної міліції у справах дітей та заокеанські викладачі, які пройшли кар’єрний шлях від помічника шерифа до високих керівних посад в американській поліції. На власному досвіді вони пізнали перехід від суто технічної роботи американської поліції до тієї, котра значно тісніше взаємодіє з громадою і зміщує акцент на профілактику вчинення можливих злочинів.

Координатор проекту Міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування Департаменту юстиції Сполучених Штатів Америки (ICITAP) Анастасія Леухіна зазначає: «Американські експерти ознайомлюють українських міліціонерів з проблемно-орієнтованими підходами правоохоронної роботи, які впроваджувалися в Америці у площині співпраці міліції та громади. Згодом міліціонери повертаються на свої робочі місця й починають запроваджувати нехай маленькі, не глобальні, не дороговартісні інновації в тому, що вони роблять щодня, як вони взаємодіють із населенням на відведених для них ділянках роботи».

Загалом тридцять правоохоронців пройшли навчання, по завершенні якого отримали сертифікати від програми «ІСІТАР».

Закордонні гості Рон Глензор, Гарі Корднер та Джеймс Альбрехт відзначили неабияку підтримку в плані реалізації програми з боку Хмельницького обласного управління міліції, чітку організацію і розуміння різних робочих аспектів. Вони висловили щиру подяку начальникові УМВС Сергію Шутяку, який не просто позитивно сприйняв ідею інновацій в діяльності, а й зробив величезний внесок у її реалізацію.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова Громадської Ради ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ