Івано-Франківщина: проведено І етап обласного конкурсу «Бібліотечна Шевченкіада» у Верховинському районі

Івано-Франківщина: проведено І етап обласного конкурсу «Бібліотечна Шевченкіада» у Верховинському районі

27.07.13 09:37 0 935
Відповідно до Указу Президента України від 11.04.2013 року № 257 та в рамках підготовки до відзначення 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка в районі проводяться заходи на вшанування видатного українського поета, письменника, художника. Зокрема, в центральній районній бібліотеці організованолітературно-мистецьку вітальню «Віщий голос поета в наші увійшов серця».

З привітальним словом до учасників заходу звернувся заступник керівника апарату, начальник організаційного відділу Василь Шекеряк, начальник відділу культури і мистецтв районної державної адміністрації Мирослава Корнелюк, директор ЦБС Ганна Валігурська.

З метою популяризації багатогранного високохудожнього таланту Т. Г. Шевченка, творчість якого стала вершиною досягнень української літератури XIX ст., привернення уваги до творчого доробку Кобзаря проведено відбірковий етап обласного конкурсу авторських проектів з популяризації життя і творчості Т. Г. Шевченка «Бібліотечна Шевченкіада». Працівниками сільських бібліотечних відділень було виставлено свої роботи – вишиті портрети та рядки віршів з творчості Шевченка, а також представлено кращих читців з творами Шевченка. Журі привернув увагу виготовлений макет Шевченкової хати.

За підсумками першого етапу кращі матеріали за рішенням журі до 15 серпня 2013 року надсилаються в обласну універсальну наукову бібліотеку ім. І. Франка. 2-й етап проводитиметься з 15 серпня до 01 вересня 2013 року, під час якого визначатимуть переможців (I, II, III місце) та переможців за номінаціями:

- «Інноваційний пошук і професіоналізм бібліотечного фахівця у популяризації життя і творчості Великого Кобзаря»;

- «Розкриття творчих здібностей читацької аудиторії»;

- «Використання сучасних технологій у розкритті спадщини Т. Г. Шевченка»;

- Творча робота бібліотекаря (поезія, проза, новелістика, публіцистика, живопис, декоративно-прикладне мистецтво тощо).

Кращі авторські проекти відзначатимуться грамотами управління культури, національностей та релігій обласної .

Такі заходи сприяють приверненню уваги до творчого доробку Кобзаря, залученню до читання учнівської та студентської молоді, розвитку просвітницької діяльності бібліотек, виховання у читачів патріотичних почуттів через вивчення творчості поета, поваги до української культури та мови, задоволенню духовно-ціннісних та естетичних потреб особистості.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ