Рівненська область: рятувальники прийняли участь у засіданні обласної колегії департаменту соціального захисту населення

Рівненська область: рятувальники прийняли участь у засіданні обласної колегії департаменту соціального захисту населення

27.07.13 08:37 0 906
26 липня в Острозькій районній державній адміністрації фахівці Головного Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій області прийняли участь у виїзному розширеному засіданні колегії департаменту соціального захисту населення.

На колегії підбили підсумки роботи органів соціального захисту населення області за І-ше півріччя 2013 року, розглянули стан роботи зі зверненнями громадян, виконавської дисципліни та інформаційного забезпечення діяльності органів соціального захисту.

У своєму виступі заступник начальника ГУ ДСНС у Рівненській області майор служби цивільного захисту Олег Панюк зазначив, що у закладах даної категорії виникнення пожеж у більшості випадків пов’язано з несправністю електроустановок різного призначення та необережного поводження з відкритим вогнем як обслуговуючого персоналу, так і відвідувачів.

Тому необхідно досягти свідомого розуміння, що лише добросовісне виконання кожним керівником та працівниками закладів соціального захисту своїх функціональних обов'язків на підставі суворого дотримання правил пожежної та техногенної безпеки зумовлює надійну профілактику виникнення пожеж. Це також відноситься до відвідувачів, які повинні бути ознайомлені з правилами перебування у цих закладах, дотримуватися вимог правил пожежної безпеки.

Крім того, Олег Панюк звернув увагу присутніх, що на об’єктах повинна бути постійна справність інженерних систем протипожежного захисту, забезпеченість та вчасне технічне обслуговування первинних засобів пожежогасіння, справність систем зовнішнього і внутрішнього протипожежного водопостачання, постійна перевірка проходів та евакуаційних шляхів – усе це має поєднуватися з регулярною роботою в аспекті роз’яснювальних заходів серед персоналу та відвідувачів.

На завершення учасникам колегії було наголошено, що лише достатній рівень проведення роз’яснювальних заходів серед персоналу та відвідувачів з питань дотримання вимог правил пожежної і техногенної безпеки, допоможе попередити виникнення пожеж, травмування і загибель людей у закладах відповідної категорії.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Побічні лісові ресурси ...
Наступна новина: В Чернівецькій області 31 ...

КОМЕНТАРІ