У Рівненській області стан додержання законодавства про адміністративні послуги обговорили на міжвідомчій на нараді

У Рівненській області стан додержання законодавства про адміністративні послуги обговорили на міжвідомчій на нараді

27.07.13 08:27 0 989
26 липня, у прокуратурі Рівненської області відбулася міжвідомча нарада, на якій йшлося про стан додержання законодавства про адміністративні послуги.

Захід відбувся під головуванням виконувача обов’язків прокурора області Валерія Патрикея. Зокрема, він зазначив, що в області понад 400 суб’єктів надають адміністративні послуги, але не всі забезпечують виконання покладених на них обов’язків якісно.

Так, майже в усіх районах області органи державної влади, місцевого самоврядування та державні органи контролю порушують терміни надання вказаних послуг, беруть додаткові кошти з громадян та вимагають не передбачені законодавством документи.

Усього впродовж 2013 року органами прокуратури області зареєстровано 1 кримінальне провадження, внесено 73 подання про усунення порушень вимог Закону України «Про адміністративні послуги», з яких на даний час 66 розглянуто та задоволено, до дисциплінарної відповідальності вже притягнуто 40 посадових осіб, відшкодовано до державного бюджету понад 2,5 млн. грн.

Результатом проведення міжвідомчої наради стало прийняття постанови, якою передбачено вжиття додаткових заходів, спрямованих на активізацію зусиль органів державного контролю та прокуратури з метою попередження та усунення порушень у вказаній сфері.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення начальника ...
Наступна новина: Українські рятувальники ...

КОМЕНТАРІ