У Рівненській області права дітей на безпечну для життя і здоров’я продукцію та якісне харчування захищають прокурори

У Рівненській області права дітей на безпечну для життя і здоров’я продукцію та якісне харчування захищають прокурори

27.07.13 10:10 0 968
У прокуратурі Рівненської області відбувся брифінг за участю начальника відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури області Олени Ткачук.

Темою заходу стали підсумки проведення працівниками прокуратури перевірки додержання прав дітей на безпечну для життя та здоров’я продукцію. Виявилося, що органами виконавчої влади та місцевого самоврядування ще не в повній мірі виконуються вимоги законів України щодо захисту прав дітей на раціональне та безпечне харчування.

— Фінансування харчування дітей в області залишається недостатнім, а норми, які визначені постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», не дотримуються. Так, встановлено, що в 2012 році на харчування дітей в закладах освіти та закладах охорони здоров’я області виділено 45,2 млн. грн. Але ці видатки не забезпечують реальну потребу в збалансованому та раціональному харчуванні, — зауважила Олена Ткачук.

Як приклад, в Радивилівській районній лікарні в меню відсутні м'ясо, риба, свіжі фрукти, зелень, сири, соки. Адже вартість харчування однієї дитини, що перебуває на стаціонарному лікування, складає 3,5 грн. Незважаючи на те, що норми харчування не дотримуються у зв’язку із обмеженим фінансуванням, адміністрація медичного закладу, порушуючи вимоги Закону України «Про охорону дитинства», жодного разу не зверталася із проханням до райдержадміністрації змінити ситуацію.

Найбільш поширеними порушеннями у закладах та установах, де навчаються та виховуються діти в області залишаються: незабезпечення умов договорів на закупівлю продуктів харчування; використання продуктів харчування, які надійшли без супровідних документів щодо якості та виробника; недодержання технології обробки, приготування та зберігання продуктів; реалізація забороненої продукції (із вмістом підсоложувачів смаку, синтетичними барвниками та ароматизаторами) та інші порушення.

Всього на усунення виявлених порушень вимог чинного законодавства щодо захисту прав дітей на якісне харчування органами прокуратури області внесено 43 подання, за результатами розгляду яких притягнуто до відповідальності 20 посадових осіб та поновлено права 2412 дітей.

Також Олена Ткачук поінформувала присутніх про роль прокурора щодо захисту прав дітей в умовах реорганізації структури органів прокуратури та вдосконалення чинного законодавства.

На завершення брифінгу начальник відділу прокуратури відповіла на питання журналістів.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина: у другому ...

КОМЕНТАРІ