У Тернополі відзначили 1025-ту річницю Хрещення Київської Русі

У Тернополі відзначили 1025-ту річницю Хрещення Київської Русі

27.07.13 08:13 0 895
Міжконфесійним молебнем, урочистою ходою та святковим освяченням води відзначили у Тернополі 1025-ту річницю Хрещення Київської Русі. Участь у заходах взяв міський голова Тернополя Сергій Надал.

«У ці липневі дні українські християни у всьому світі згадують події тисячолітньої давнини. Тоді, у водах Дніпра-Борисфена, наш древній і гордий народ прийняв Христову віру. 1025 років тому князь Володимир об'єднав землі Київської Русі в єдину могутню державу. І започаткував християнську традицію українського державотворення. Від часів святого Володимира Україна стала невід'ємною частиною європейської християнської цивілізації.

З Христом перемагали наші князі, козацтво, стрільці, воїни-повстанці. З Христом українці йшли в тюрми і на заслання. З Христом українці відродили державність у 1991 році. І з Христом ми подолаємо негаразди сьогодення.

шні урочистості зосереджують наші думки на питанні духовної основи життя нашої Держави — України і життя кожного з нас, громадян цієї держави, зокрема. Історичні події 1025-річної давнини повертають нас до думок про єдність. Єдність церков Володимирового хрещення, єдність українського народу. У єдності – наша сила.

Вітаю українців усього світу з Днем хрещення України-Русі. Ця дата говорить всьому світові, що ми народ древній. Ми народ духовний. Ми творили європейську ідентичність тоді, коли тільки формувалась Європейська цивілізація. Українці займали гідне місце на карті світу колись і ми відновимо предківську славу. З Божою допомогою ми це зробимо.

Нехай Господь оберігає наш край. Просимо у Нього єдності, сили і мудрості, любові і милосердя», - зазначив Сергій Надал.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ