Спільною молитвою у Тернополі відзначили річницю Хрещення

Спільною молитвою у Тернополі відзначили річницю Хрещення

27.07.13 09:42 0 873
Спільною молитвою під час міжконфесійного молебню відзначили у Тернополі 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

Очолили Богослужіння на Театральному майдані обласного центру архієпископ та митрополит Тернопільсько-Зборівський Української Греко-Католицької Церкви владика Василій та архієпископ Тернопіль, Бучацький, Кременецький Української Православної Церкви Київського Патріархату владика Нестор, у співслужінні священиків УПЦ КП, УГКЦ, Української Автокефальної Православної Церкви.

Після завершення молебню його учасники хресною ходою вирушили до набережної Тернопільського ставу.

Біля хреста, встановленого 5 років тому, в часі відзначення 1020-ліття Володимирового Хрещення, духовенство відправило Чин освячення води.

Взяв участь у Богослужіннях й заступник голови – керівник апарату Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Желіховський: «Приємно, що стільки людей, незважаючи на будній день, зібралися, аби спільно відзначити величну подію - 1025-річчя Хрещення Київської Русі! Цими днями ювілейні заходи відбуваються у районах області та в усіх регіонах України. Також делегація Тернопільщини, перебуваючи в столиці, бере участь в Урочистій академії з нагоди Ювілею Хрещення, під час проведення якої Президент України заявив, що прийняття християнства як державної релігії було доленосним історичним актом, який вивів Київську Русь на новий цивілізаційний рівень».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Самовільно ...
Наступна новина: Львівщина: Василь ...

КОМЕНТАРІ