На Тернопіллі аби уникнути подвійного оподаткування слід…

На Тернопіллі аби уникнути подвійного оподаткування слід…

27.07.13 08:53 0 816
Згідно з пп.177.8 ст.177 Податкового кодексу України під час нарахування (виплати) фізичній особі - підприємцю доходу від здійснення нею підприємницької діяльності, суб’єкт господарювання та/або самозайнята особа, які нараховують (виплачують) такий дохід, не утримують податок на доходи у джерела виплати, якщо фізичною особою - підприємцем, яка отримує такий дохід, надано копію документу, що підтверджує її державну реєстрацію відповідно до закону як суб’єкта підприємницької діяльності.

Платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з ряду податків і зборів, зокрема, з податку на доходи фізичних осіб у частині доходів (об’єкта оподаткування), що отримані в результаті господарської діяльності фізичної особи та оподатковані згідно з гл.1 р.ХІV Податкового кодексу.

Порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців затверджений наказом Міністерства юстиції України від 14.12.2012 № 1846/5. Відомості, що містяться у цьому реєстрі є відкритими і загальнодоступними, за винятком реєстраційних номерів облікових карток платників податків, відомостей про відкриття та закриття рахунків, накладення та зняття арештів на рахунки та майно. Відомості, що сформовані програмними засобами ведення Єдиного державного реєстру, надаються, зокрема, у вигляді виписки з Єдиного державного реєстру (далі - виписка); витягу з Єдиного державного реєстру (далі - витяг).

Тобто, фізична особа – підприємець для уникнення подвійного оподаткування повинна надати юридичним особам та фізичним особам - підприємцям, з якими має господарські відносини, копію документа, підтверджуючого державну реєстрацію фізичної особи - підприємця (витяг або виписку з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб – підприємців, в яких зазначаються основні види діяльності).

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ