Правоохоронці Харківщини перекрили канал по вербуванню українок для роботи в іноземних борделях

Правоохоронці Харківщини перекрили канал по вербуванню українок для роботи в іноземних борделях

27.07.13 11:06 0 898
26 липня 2013 року в прокуратурі Харківської області відбувся спільний брифінг заступника начальника ГУМВС України в Харківській області – начальника кримінальної міліції полковника міліції Ігора Сенчука та начальника Управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури області Артема Степанова.

Приводом для зустрічі з представниками ЗМІ послужив факт викриття правоохоронними органами Харківщини злочинної діяльності 26-річного уродженця іншої держави, який займався вербуванням українських дівчат для подальшої сексуальної експлуатації.

Напередодні оперативники карного розшуку затримали зловмисника «на гарячому» в приміщенні вокзалу Південної залізничної дороги. Чоловік намагався переправити 8 українок для роботи в місцях розпусти на території іншої країни. При собі вони усі мали квитки та вже практично сідали на потяг.

- Самій старшій з жінок, що погодилися торгувати своїм тілом, виповнилося 32 роки, - розповів журналістам полковник міліції Ігор Сенчук. - Вербувальник вдавав із себе порядну та заможну людину, він обіцяв нашим співвітчизницям «золоті гори» та запевняв, що вони за короткий час з легкістю зароблять величезні гроші. Розцінки за роботу і справді вражали: година інтиму коштувала 500 гривень, але половину грошей необхідно було віддавати хазяїну закладу приватних розваг. Наївні жінки довірилися зловмиснику та дали згоду на добровільне сексуальне рабство, щоб покращити своє скрутне матеріальне становище. До речі, згодом з’ясувалося, що деякі з харків’янок вже мали не аби який досвід обслуговування клієнтів за гроші, бо певний час займалися проституцією.

В рамках кримінального провадження, відкритого слідчими за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України працівники міліції встановили, що затриманий займався кримінальним бізнесом в місті Харкові протягом останнього місяця. У нічних розважальних закладах та в соціальних мережах Інтернету він знайомився з молоденькими дівчатами та пропонував їм привабливу роботу за кордоном. Тих, хто приймав цю пропозицію, зловмисник вербував та переправляв до Владикавказу, де в подальшому українки потрапляли до сексуального полону. Цього разу маршрут дівчат повинен був пролягти через Бєлгород, де їх чекав подільник затриманого, який на автомобілі мав переправити секс-рабинь до аеропорту Москви. Там їх вже чекали білети на літак до Владикавказу.

Наразі працівниками міліції під наглядом органів прокуратури здійснюють оперативно-розшукові заходи з метою встановлення інших осіб, причетних до вчинення даного злочину.

Згідно чинного законодавства за налагодження кримінального бізнесу у нашій державі зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 12 років.

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ