Інтерпол відмовився шукати Браудера за запитом Росії

Інтерпол відмовився шукати Браудера за запитом Росії

27.07.13 12:03 0 943
Інтерпол не розшукуватиме главу фонду Hermitage Capital Вільяма Браудера за запитом Росії. Заяву про це опубліковано на інтернет-сторінці генерального секретаріату організації зі штаб-квартирою у французькому місті Ліоні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У повідомленні пояснюється, що Незалежна комісія з контролю за досьє Інтерполу ще 24 травня цього року визнала, що «використання Російською

Федерацією каналів Інтерполу для отримання інформації, що стосується пана Браудера, носить переважно політичний характер і таким чином

суперечить нормам і правилам Інтерполу».

Своє рішення комісія винесла після того, як російське національне бюро Інтерполу передало до генеральний секретаріат організації документи на встановлення місцезнаходження Браудера. Генеральний секретаріат тоді «негайно виконав» рекомендацію комісії.

У п’ятницю генеральний секретаріат Інтерполу отримав ще один запит від Росії щодо «встановлення місцезнаходження та арешт» Браудера.

«Інтерпол вважає, що цей запит повністю потрапляє під дію рішення, ухваленого в травні. Тому вся інформація, що стосується запиту на арешт пана Браудера, виключена з баз даних Інтерполу», – мовиться в заяві організації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Свободівці провели на ...
Наступна новина: В Чернівецькій області у ...

КОМЕНТАРІ