Свободівці провели на Європейській площі акцію протесту проти приїзду Кіріла

Свободівці провели на Європейській площі акцію протесту проти приїзду Кіріла

27.07.13 11:59 0 1210
27 липня 2013 року активісти Всеукраїнського об’єднання «Свобода» зібралися на Європейській площі в Києві, аби акцією протесту зустріти емісарів Москви патріярха Кіріла та президента РФ Владіміра Путіна. Протест очолили народні депутати-свободівці Андрій Іллєнко, Юрій Сиротюк, Ігор Мірошниченко, Святослав Ханенко та Леонтій Мартинюк.

Учасники тримають плакати з написами: «Коли хрестили Київ, Москви не було в проєкті!», «Україна – це Русь, Москва – улус Золотої Орди!», «Геть російський імперіялізм», «Столиця Київської Руси вітає гостей з провінції – Путіна та Гундяєва». «За єдину помісну православну церкву із центром у Києві». "Кіріл – патріарх за сталінсько-гебістським каноном!", "Українське православ`я – проти московського мракобісся!" та инші.

З самого ранку в найближчих переходах на активістів чатують міліціянти та «беркутівці» в спорядженні. Окрім того, спеціяльні «кореспонденти» МВС знімають учасників на фото- та відеокамери та одразу показують світлини з обличчями учасників присутнім керівникам спецпідрозділів міліції.

Із промовами перед киянами виступили народні депутати, а також керівники Київської «Свободи».

Зокрема, у своєму виступі голова Київської міської організації ВО "Свобода", народний депутат України Андрій Іллєнко наголосив: "Ми бачимо, що Гундяєв очевидно має параною або инші психічні розлади: перекрито увесь центр міста, він приїхав у Київ на бронепоїзді. На бронеротязі в Україну, окрім нього, їздив лише Троцький та Гітлер. Через кордони охорони навіть прихожани московського патріярхату не можуть потрапити до місць, в які завітає їх патріярх. Цим до них демонструють зневагу, до них ставляться як до бидла. Ми, свободівці, виступаємо проти істерії, яка сьогодні тут відбувається. Візит Путіна й Гундяєва пов`язаний лише з одним – намаганнями пропагувати в Україні "русскій мір". Вони намагаються сказати, що ніякої України не було й не існує. Ця теорія не має жодного стосунку ані до православ`я, ані до християнства."

Коли повз учасників акції центральними вулицями за спеціяльними перепустками проїжджали кортежі підданих Кіріла, активісти скандували їм: «Ганьба!» та «Геть московських окупантів!»

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ