В Закарпатській області правоохоронці Виноградівщини приймали гостей-гімназистів

В Закарпатській області правоохоронці Виноградівщини приймали гостей-гімназистів

27.07.13 13:07 0 875
На екскурсію у Виноградівський райвідділ міліції днями завітали учні Виноградівської гімназії. Гостей зустрів начальник відділу з кадрового забезпечення майор міліції Федір Кормош, який розповів про діяльність служб райвідділу.

Перше, з чим познайомили юних гостей, це чергова частина, з якої розпочинається робота райвідділу, адже всі повідомлення про правопорушення, надзвичайні події надходять саме сюди. Учні дізналися, що після отримання повідомлення черговий направляє на виклик слідчо-оперативну групу. Школярі споглядали роботу слідчих та оперативників, які ведуть кримінальні провадження.

Невеличку лекцію про призначення спецзасобів, які знаходяться на озброєнні в райвідділі, провів учням оперуповноважений Володимир Савко. Діти мали можливість не тільки на власні очі побачити справжню зброю, а ще й потримати її в руках, приміряти шолом, бронежилет, сфотографуватися на згадку.

Начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей майор міліції Михайло Плиска розповів, коли настає адміністративна та кримінальна відповідальність у разі скоєння неправомірних дій неповнолітніми, та яке покарання загрожує за той чи інший вид правопорушення. Правоохоронець попередив учнів про неприпустимість вживання ними тютюнових виробів та алкогольних напоїв, адже спиртне навіть у малих дозах має негативний вплив на підростаючий організм. Наголосив про шкоду, яку завдає вживання наркотичних засобів, попередив, що за їхнє збереження та збут існує адміністративна та кримінальна відповідальність.

Михайло Плиска звернув особливу увагу школярів на проведення їх дозвілля під час канікул, а саме відвідування водойм, лісних та гірських місцевостей.

Поступово розповідь переросла в бесіду – діти із зацікавленістю ставили запитання, а міліціонери з задоволенням на них відповідали.

Сподіваємось, учні зрозуміли, що міліція є каральним органом лише для тих, хто порушує закон, скоює злочин. А для чесних, законослухняних громадян правоохоронці – це рятівники, завжди готові прийти на допомогу й захистити від злочинних проявів.

Оксана Кобзаренко

Виноградівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ