Розведення голубів

Розведення голубів

27.07.13 19:32 0 6541
Успіх розведення голубів залежить не тільки від підбору, підготовки та їх стану до початку розмноження, але і від умов утримання. При цьому необхідно уникати скупченості птахів. Загальна тривалість дня повинна бути не менше 14 годин на добу, температура - не нижче нуля, але краще, якщо трохи вище.

М'ясні породы голубей скороспілі: молодняк, виведений в березні, у вересні-жовтні вже дає приплід. У середньому одна пара голубів може робити 9 кладок і вигодувати за рік до 18 пташенят загальною масою 8,5 кг товарної продукції.

Період розвитку ембріона м'ясних порід голубів - 18-19 днів, в холодному приміщенні - 20-22 дні. Коли пташенята досягають 2-3-тижневого віку, у самки починається наступний цикл яйцекладки. У клітку для цієї мети поміщають друге гніздо, куди вона відкладає яйця і починає їх насиджувати. Самець у цей час продовжує годувати пташенят. У віці 5 тижнів пташенята вже самостійно клюють зернову суміш, але батьки ще деякий час їх підгодовують. У 6-7-тижневому віці ремонтний молодняк можна відсаджувати від батьків.

Uzinform
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: У Львові спочатку року у ...

КОМЕНТАРІ