У Львівській області голова ОДА зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Узбекистан

У Львівській області голова ОДА зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Узбекистан

28.07.13 08:40 0 997
27 липня 2013 року Віктор Шемчук та Посол Республіки Узбекистан в Україні Алішер Абдуалієв обговорили стан виконання сторонами угоди про співпрацю між Львівською областю та Самарандською областю Республіки Узбекистан.

Відзначаючи необхідності активізації взаємин між українськими та узбецькими суб’єктами підприємництва, ними досягнуто домовленість про участь делегацій підприємницьких кіл з Узбекистану на Бізнес-форумі у Трускавці в жовтні поточного року, та відвідування українською делегацію міста Самарканда весною наступного року.

Алішер Абдуалієв наголосив на зацікавленості Республіки Узбекистан у розвитку торговельних взаємин із підприємствами аграрного сектору Львівщини, машино- та приладобудування, видобувної галузі, логістичної сфери.

“Близькість до європейського союзу, розвиток технологій, висока якість продукції та традиційно високий рівень туристичних і логістичних послуг – ось ті чинники, які є запорукою розвитку наших бізнес взаємин”, – зазначив Алішер Абдуалієв.

Домовлено про початок програми обміну між вишами регіонів, науковими установами, закладами культури. Запропоновано започаткувати відзначення Днів Самарканду у Львові та Днів Львівщини в Узбекистані.

Очільник області запросив Самаркандських колег відвідати Львів у рамках відзначення Дня Незалежності Республіки Узбекистан.

Довідка.

Дипломатичні відносини між Україною і Республікою Узбекистан встановлені 14 серпня 1992 року, проте ще 28 жовтня 1991 року було підписано Договір про основи міждержавних відносин, дружбу та співробітництво і Протокол про консультації між міністерствами закордонних справ двох країн. З 1993 року у Ташкенті діє Посольство України в Узбекистані.

З квітня 1995 року в Києві функціонує Посольство Узбекистану в Україні.

З вересня 2012 року Надзвичайним таі Повноважним Послом Республіки Узбекистан в Києві є Алішер Абдуалієв.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Олексій Кайда та Сергій ...

КОМЕНТАРІ