Олексій Кайда та Сергій Надал взяли участь у відзначенні 1025-річчя хрещення Київської Руси

Олексій Кайда та Сергій Надал взяли участь у відзначенні 1025-річчя хрещення Київської Руси

28.07.13 08:51 0 978
26 липня 2013 року на Театральному майдані Тернополя відбувся міжконфесійний молебень з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русиі. Участь у відзначенні Дня хрещення Руси-України взяли представники духовенства, громадськости, а також свободівці – народний депутат України Олексій Кайда, міський голова Тернополя Сергій Надал, голова Тернопільської міської "Свободи" Роман Навроцький, депутати місцевих рад.

Після молебню відбувся урочистий хід за участю владик і вірян усіх конфесій та святкове освячення води біля символічного хреста, встановленого на набережній Тернопільського ставу.

Звертаючись до присутніх, Олексій Кайда наголосив на тому, що запровадження християнства визначило історичну долю нашого народу, а 1025-річчя цієї події ще раз підтверджує те, що Україна у своїй глибинній сутності є високодуховною країною. "Князь Володимир охрестив Україну, заклавши моральні підвалини нашої держави з єдиною вірою та єдиною церквою. Те, що тут спільно моляться представники різних конфесій українських церков, є ще одним кроком до створення Єдиної помісної православної української церкви", – наголосив свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ