Михайло Слєпаньов:

Михайло Слєпаньов: "Відпрацьовуються всі версії нападу на мера Феодосії"

28.07.13 10:30 0 930
Про це начальник Головного управління МВС України в Автономній Республіці Крим генерал-майор міліції Михайло Слєпаньов заявив 27 липня, під час брифінгу, темою якого послужив резонансний злочин, скоєний у Феодосії.

- 27 липня в 2-10 в чергову частину Феодосійського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від лікаря Феодосійської міськлікарні про те, що в 1-50 в медустанову був доставлений мер м. Феодосія Олександр Бартенєв з вогнепальним пораненням спини. На місце події негайно виїхали керівники ГУМВС України в АР Крим, слідчо-оперативна група, мобільна експертно-криміналістична лабораторія, піднятий по тривозі особовий склад Феодосійського міськвідділу міліції, - розповів журналістам Михайло Анатолійович.

Попередньо встановлено, що близько 1-30 потерпілий повертався додому. Поставивши в гараж свій автомобіль, він зайшов у під'їзд п'ятиповерхового будинку, де проживав. Слідом його наздогнав зловмисник і приблизно з відстані 1,5 метрів зробив постріл у спину.

Начальник кримської міліції також повідомив, що в ході огляду місця події було встановлено, що постріл у спину потерпілому було заподіяно з обріза одноствольної рушниці 16 калібру.

- Після пострілу злочинець накинувся на потерпілого, між чоловіками зав'язалася бійка, - повідомив генерал-майор міліції Михайло Слєпаньов. - У ході бійки невідомий заволодів барсеткою, в якій знаходилися грошові кошти, та зник з місця події.

Наразі слідством відпрацьовуються декілька версій, одна з яких є основною - це вчинення розбійного нападу з метою заволодіння особистим майном потерпілого.

Генерал-майор міліції Михайло Слєпаньов проінформував представників ЗМІ про те, що до роботи над розкриттям злочину залучені всі необхідні сили та засоби. Здійснюється весь необхідний комплекс слідчих дій, в тому числі призначено низку експертиз для встановлення обставин того, що сталося, осіб, винних у скоєнні злочину та притягнення їх до відповідальності. За місцем знаходження потерпілого в медустанові виставлена охорона.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками складів злочинів, передбачених ч.4 ст.187 (розбій), ч.2 ст.15 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство), санкції яких передбачають покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Дар'я Щербакова

СЗГ ГУ МВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Останній злочин 2012-го на ...
Наступна новина: Суперкубок Німеччини. ...

КОМЕНТАРІ