Працівники УБОЗу викрили квартирних аферистів

Працівники УБОЗу викрили квартирних аферистів

28.07.13 19:32 0 879
Зловмисники, використовуючи ім’я відомої будівельної компанії, на мільйони гривень обдурили громадян, бажаючих придбати нерухомість у столиці. Функціонування цього угруповання припинили працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю, а нещодавно винесений злочинцям обвинувальний вирок суду набрав чинності.

Для документування діяльності групи аферистів УБОЗівці провели кропітку роботу. Оперативники викрили всі деталі замаскованої злочинної схеми, яка з першого погляду здавалася абсолютно легальною.

Добре спланована афера, чіткий розподіл ролей та вигадана історія, згідно якої один із учасників злочинного угруповання мав добрі зв’язки із керівництвом державної будівельної компанії та міг вирішити будь-яке житлове питання, манили довірливих потерпілих.

Для бронювання за собою обраних метрів столичної площі громадяни повинні були одразу внести близько 30 відсотків від загальної її вартості. Завдаток складав від десяти до сотень тисяч доларів США.

Після першого траншу чоловік віддавав покупцям договори інвестування в нерухомість та одразу обмовлялися строки сплати повної суми, однак як пізніше з’ясовувалось всі документи були фальшивками.

Разом з тим, серед потерпілих все ж таки були ті, хто намагався перевірити дії зловмисників. Покупці зверталися до банку, через який перераховувалися кошти. Щоправда така перевірка була нікчемною, у злочинній групі був свій працівник в банківській установі, який по телефону підтверджував наявність потерпілих у списку інвесторів.

Найбільш недовірливих, які бажали особисто побачити свої імена в цьому списку, заспокоювали іншим. Їм казали, що кошти зараховані нібито від імені працівників будівельної компанії, а згодом нерухомість буде переоформлена, адже саме в цьому і є секрет фантастично низької ціни квадратного метра.

І це не єдине, чим заманювали в свою аферу шахраї, вони вигадували все більш витончені способи обману. Для тих, хто відразу не міг сплатити повну суму, зловмисники пропонували оформити від будівельної компанії кредит на вигідних умовах.

УБОЗівці встановили та затримали 4 учасників злочинної групи. Згідно судового рішення організатор угрупування отримав 9 років ув’язнення, його «праву руку» засуджено до 8,5 років, а двох інших спільників – відповідно до 5,5 та 5 років позбавлення волі.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ