Дільничні затримали вандала, який орудував на цвинтарі

Дільничні затримали вандала, який орудував на цвинтарі

29.07.13 13:38 0 893
До чергової частини Смілянського міськвідділу міліції почастішали звернення громадян про те, що на одному з місцевих кладовищ в місті Сміла зникають металеві огорожі з гробниць.

З початку 2013 року від громадян надійшло понад десять аналогічних повідомлень, але натрапити на слід кладовищенського вандала тривалий час не вдавалося. Аби встановити та затримати зловмисника правоохоронці перевіряли осіб раніше судимих та приймальні пункти металобрухту. Під час проведення однієї з таких перевірок, дільничні інспектори міліції помітили неподалік одного з приймальних пунктів невідомого, який ніс щось важке. Зупинивши молодика для перевірки, під час особистого огляду чоловіка, дільничні виявили елементи металевих огорож із гробниць, які останній планував здати на металобрухт.

Підозрюваного молодика затримали та доставили до міськвідділу міліції. У кабінеті слідчого чоловік всіляко виправдовувався та намагався ввести слідство в оману. Але вилучені речові докази і покази випадкових свідків свідчили саме про те, що цей чоловік причетний до скоєння кримінальних правопорушень, які були вчинені на місцях поховань.

Зловмисник таки зізнався у крадіжках і навіть розповів, як це робив. Проживає він неподалік від місцевого цвинтаря, через який йому доводиться проходити ледь не щодня. Примітивши декілька недоглянутих гробниць, чоловік зважився на тяжкий гріх заради легких грошей. Серед білого дня він сміливо виходив «на справу». Оскільки територія цвинтаря майже безлюдна і через кожні декілька хвилин по залізниці проходять потяги, зловмисник демонтував металеві огорожі з гробниць, які швидко переносив до найближчої лісосмуги. Там він їх розбивав на дрібні деталі, а потім здавав на металобрухт. Врешті його злочинну діяльність правоохоронці зупинили і за свої вчинки зловмисник відповідатиме по закону.

Слідчим відділом Смілянського міськвідділу відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 297 «Наруга над могилою» Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. На даний час вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу. Триває досудове слідство.

СЗГ УМВС України

в Черкаській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ