У Єгипті офіційно заявили про понад 70 загиблих

У Єгипті офіційно заявили про понад 70 загиблих

29.07.13 09:39 0 810
Міністерство охорони здоров’я Єгипту заявило в суботу, що в сутичках у ніч на той день у Каїрі загинули 65 людей. Іще дев’ять людей загинули у другому найбільшому місті Александрії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Раніше поміркований ісламістський рух «Мусульманське братство» заявляв, що загинули 127 його прихильників. Рух звинуватив силовиків у тому, що ті відкрили вогонь по беззбройних демонстрантах.

Міністр внутрішніх справ Єгипту Мухаммад Ібрагім заперечив, що поліція стріляла в демонстрантів-ісламістів. Водночас міністр знову наголосив, що «скоро і законним чином» покладе край демонстрації ісламістів на одній із площ Каїра, яка неперервно триває вже майже місяць із вимогою поновити на посаді усуненого президента Мухаммада Мурсі, вихідця з лав «Мусульманського братства».

Крім того, заявив міністр, Мухаммада Мурсі невдовзі переведуть до тієї ж в’язниці в Каїрі, де перебуває ще один скинений колишній президент Єгипту Хосні Мубарак.

Мурсі, якого нині утримують у невідомому місці, днями офіційно звинуватили у причетності до вбивства і змові з войовничим ісламістським палестинським рухом «Хамас» із метою здійснити «антидержавні» дії під час повстання, яке скинуло Мубарака позаминулого року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ