Уряд Ізраїлю схвалив план референдуму щодо мирної угоди з палестинцями

Уряд Ізраїлю схвалив план референдуму щодо мирної угоди з палестинцями

29.07.13 06:39 0 880
Кабінет міністрів Ізраїлю схвалив у неділю законопроект, який у разі ухвалення вимагатиме, щоб будь-яка мирна угода, досягнена на переговорах із палестинцями, була винесена в Ізраїлі на референдум. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як мовиться в заяві уряду, цей законопроект подадуть до парламенту з проханням розглянути його як терміновий.

Також уряд схвалив пропозицію прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу звільнити з в’язниць групу ув’язнених палестинців та ізраїльських арабів. Звільнення цих 104 людей має стати «добрим жестом» Ізраїлю напередодні очікуваного поновлення мирних переговорів із палестинцями.

Імен тих, кого мають звільнити, не оприлюднювали.

Припускають, що близькосхідні мирні переговори могли б поновитися ближчими днями.

Тим часом в уряді Ізраїлю кажуть, що такі переговори життєво важливі, але будуть складні. Зокрема, Ізраїль не прийняв передумов палестинців для поновлення переговорів, серед яких була вимога зупинити будівництво в єврейських поселеннях на окупованих територіях.

Близькосхідні мирні переговори не зрушують із місця з 2010 року саме через питання про нове будівництво в єврейських поселеннях на Західному березі Йордану і у Східному Єрусалимі. Того року зірвалася спроба поновити близькосхідний мирний процес, який перебуває у глухому куті ще з 2008-го.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Грубих порушень ...

КОМЕНТАРІ