Волинська область: відбулось відкриття пленеру юних волонтерів-рятувальників України, Польщі та Білорусії

Волинська область: відбулось відкриття пленеру юних волонтерів-рятувальників України, Польщі та Білорусії

29.07.13 13:09 0 859
27 липня у селі Світязь Шацького району Волинської області відбулось урочисте відкриття пленеру юних волонтерів-рятувальників з Волинської області, Брестської області Республіки Білорусь, Подляського воєводства Польщі.

Організаторами пленеру виступили управління ДСНС у Волинській області та Волинська обласна організація Добровільного пожежного товариства спільно з управлінням освіти та науки облдержадміністрації. Захід відбувся в рамках реалізації проекту «Молодь прикордоння: разом за безпеку», що співфінансується Європейським Союзом по Програмі «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013».

На відкритті були присутні заступник начальника управління державної служби надзвичайних ситуацій в області полковник служби цивільного захисту Микола Кревський, заступник голови правління Добровільного пожежного товариства України Василь Стоєцький, начальник центру пропаганди та навчання населення правил безпеки життєдіяльності Брестського обласного управління МНС Республіки Білорусь підполковник Микола Кузьміцький, заступник керівника представництва Програми «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013» у м. Львові Олена Зубрицька, почесні гості з управління освіти та науки облдержадміністрації.

Метою пленеру є обмін досвідом діяльності молодіжних волонтерських організацій прикордонних регіонів трьох країн, що покликані прищепити дітям прагнення жити здоровим способом без шкідливих звичок та дотримуватись правил безпеки життєдіяльності, а також розширення лав волонтерів на Україні. Учасники пленеру – учні шкіл віком від 7 до 17 років, які найкраще проявили себе у волонтерській діяльності з пропаганди правил безпеки життєдіяльності серед населення.

На урочистому відкритті організатори пленеру висловили сподівання, що більшість з його учасників стануть майбутніми рятувальниками і за покликом серця поповнять лави пожежно-рятувальної служби України, Польщі і Білорусії. Виступаючі дякували учням за їх свідому громадянську позицію, дотримання і пропагування здорового способу життя, а також за неоціненну допомогу професійним рятувальникам та Добровільному пожежному товариству України у справі запобігання пожеж і надзвичайних ситуацій.

В рамках пленеру діти створюватимуть малюнки, плакати та роботи з пропаганди правил безпеки, братимуть участь у конкурсах та вікторинах на кращі знання правильних дій у надзвичайних ситуаціях та порядку надання першої медичної допомоги. Волонтери спільно з рятувальниками проведуть масові заходи на базах відпочинку на озері Світязь щодо роз’яснення громадянам і дітям правил безпеки життєдіяльності, практичного навчання всіх бажаючих порядку виконання реанімаційних заходів з порятунку людини за допомоги спеціального комп’ютеризованого манекена, відеороликів та друкованої продукції соціальної тематики.

Звичайно, у вільний час діти відпочиватимуть на чудовому озері Світязь, що є окрасою Волині та всієї України.

Пленер став логічним продовженням багаторічної співпраці волинських рятувальників, обласного товариства Добровільного пожежного товариства та юних волонтерів з числа учнівської молоді з закордонними колегами та друзями з Польщі та Білорусії.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 30 липня на території ...
Наступна новина: В Закарпатській області на ...

КОМЕНТАРІ