У Житомирі презентують проект, який розповість, як матерям і батькам повернутися до професійного життя після відпустки по догляду за дитиною

У Житомирі презентують проект, який розповість, як матерям і батькам повернутися до професійного життя після відпустки по догляду за дитиною

29.07.13 13:13 0 931
30 липня у Житомирі відбудеться презентація та обговорення проекту «Знову до роботи: реінтеграція матерів і батьків до професійного життя після відпустки по догляду за дитиною». Проект презентуватиме Всеукраїнська громадська організація «Ліга соціальних працівників України».

Житомирська, Вінницька, Волинська, Дніпропетровська області та місто Київ будуть пілотними регіонами із запровадження проекту «Знову до роботи: реінтеграція матерів і батьків до професійного життя після відпустки по догляду за дитиною». Цей проект «Ліга соціальних працівників України» реалізовуватиме в Україні протягом 2013-2015 років. Мета проекту – розробка інноваційної моделі підтримки матерів і батьків після відпустки по догляду за дитиною та запровадження моделі на підприємствах всіх форм власності.

Впровадження проекту здійснюється у співпраці з Міністерством соціальної політики України, Державним центром зайнятості, Федерацією профспілок області, Конфедерацією роботодавців України. На Житомирщині координатором проекту є обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Всеукраїнська громадська організація «Ліга соціальних працівників України» наголошує, що реалізація проекту сприятиме більш повноцінному включенню матерів і батьків у процеси економічного розвитку та забезпечення рівних прав і можливостей в економічній та соціальній сфері.

Довідково: За даними Міністерства соціальної політики України понад 1,2 млн. осіб, які мають дітей до 3 років, користуються правом на відпустку по догляду за дитиною, з них близько 400 тисяч осіб повертаються щорічно на ринок праці. За даними експертів, 25-30% матерів і батьків змушені звертатись до служби зайнятості в пошуках роботи через те, що роботодавці відмовляються поновлювати їх на займаних раніше посадах.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: За тиждень в Чернівцях ...

КОМЕНТАРІ