Як правило, до отруєнь призводить невміння відрізняти їстивні гриби від отруйних, неуважність при збиранні, неправильне приготування деяких видів грибів. Ризиковано також купувати гриби у приватних осіб в місцях стихійної торгівлі.
Швидких і достовірних способів визначити отруйність чи їстівність грибів не існує. Використання цибулі, часнику, срібних предметів не можуть визначити токсичність грибів. Тільки спеціалізовані лабораторії можуть провести дослідження грибів, або приготовлених з них блюд на наявність токсичних речовин. Крім цього, збирання грибів в лісозахисних смугах, біля автошляхів може закінчиться теж небажаними наслідками. В ці гриби потрапляють токсичні речовини вихлопних газів автотранспортних засобів та інші отруйні речовини.
При першій підозрі на отруєння грибами необхідно звернутися за медичною допомогою. Не бажано включати гриби в раціон дітей раннього віку, людей похилого віку, а також осіб, які страждають захворюваннями органів травлення, печінки та нирок.
Слід завжди пам’ятати, що тільки вміння розпізнавати їстивні гриби і правильне їх приготування вбереже вас від отруєння.
ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Чернігів накрила хвиля ...