Алла Шлапак: Чиновника, який допустив отруєння дітей, потрібно звільнити

Алла Шлапак: Чиновника, який допустив отруєння дітей, потрібно звільнити

29.07.13 17:30 0 1122
Постійна Комісія Київради з питань гуманітарної політики вимагатиме звільнення начальника управління освіти Дніпровського району м.Києва, оскільки вважає, що він повинен понести відповідальність за отруєння дітей у дитсадку №455. Про це заявила Голова Комісії Алла Шлапак.


Депутат вважає, що у справі з отруєнням у ДНЗ № 455, в результаті чого кухар, медсестра та завідуюча установою вже подали заяви про звільнення, не можна ставити крапку. За її словами не меншу відповідальність за цю надзвичайну подію несуть чиновники районного управління освіти на чолі з начальником - Василем Ільєнком.


«Наші чиновники звикли, що будь-який скандал можна легко загладити, знайшовши «крайніх» серед своїх підлеглих. Максимум до чого вони вдаються – це рапорт до вищого керівництва про те, як потрібно вдосконалювати систему контролю. Натомість від власної відповідальності, як керівники, котрі згідно посадових інструкції, повинні забезпечувати щоденний контроль і не допускати жодних порушень - вони ухиляються», - підкреслює Алла Шлапак.


Голова гуманітарної комісії Київради переконана, що принцип міри відповідальності за надзвичайні події, в результаті яких здоров’я та життя киян наражається на небезпеку, повинен бути докорінно змінений, особливо це стосується системи освіти та охорони здоров’я. «Щойно суворе покарання понесе хоча б однин керівник, а не лише простий працівник – інші чиновники, принаймні, матимуть приклад того, що за їхні зловживання або службову халатність також буде своя міра реальної відповідальності», - зазначає Алла Шлапак.


При цьому політик вкотре наголосила, що питання якості харчування у дитсадках, школах та лікувальних закладах столиці перебуває під постійним контролем гуманітарної Комісії Київради та її особистим депутатським наглядом.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Лучани вчетверте слухали ...

КОМЕНТАРІ