Лучани вчетверте слухали лекцію вуличного університету

Лучани вчетверте слухали лекцію вуличного університету

29.07.13 17:32 0 1262
У неділю, 28 липня, поблизу костелу Петра і Павла, відбулася четверта лекція вуличного університету. Тема лекції «Українські війська у Ваффен СС».
Захід відбувся четвертий раз поспіль і зібрав близько сорока слухачів.
Лектором став громадський активіст Володимир Галишин. Він розповів про легіони Нахтігаль і Роланд; Дивізію Галичину та про
Першу Українську дивізію Української національної армії.
Володимир в цікавій та доступній формі, за відносно короткий проміжок часу розкрив тему, розповів інформацію про роль українських військових у німецько- радянській війні, якої не знайдеш в шкільних підручниках з історії. По ходу розповіді присутні задавали запитання та долучалися до дискусії, висловлювали доповнення.
«Варто зауважити, що з кожним разом на таку зустріч приходить все більше молоді. Тоді розумієш, що всі зусилля докладені не даремно. Що є у Луцьку активна молодь, яка охоче спілкується з людьми, які чогось досягли, і відкриває для себе щось нове». –зазначають організатори.
Наступна лекція вуличного університету відбудеться наприкінці серпня.
Організатор акції - громадська ініціатива «Іскра» за підтримки СГО «Молодіжна платформа».

Довідка:

Ва́ффен-СС» (нім. Waffen-SS — «війська СС») — відомі бойові формування СС, що виникли на основі так званих «політичних частин» і зондеркоманд СС.
До військ СС входили і українські легіони, такі як: Нахтігаль— перший з іноземних легіонів Вермахту. Разом з Роландом був одним з двох легіонів (батальйонів), створених у Німеччині до початку радянсько-німецької війни. У легіоні були переважно українці. дивізія «Галичина» (нім. 14 Division Grenadiere der Waffen-SS «Galizien») — підрозділ у складі військ Ваффен-СС Німеччини, що існував у 1943–1945 роках і був укомплектований з українців. З 19 квітня 1945 року підрозділ отримав нову назву — 1-а Українська Дивізія УНА


Громадська ініціатива «Іскра»
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: Алла Шлапак: Чиновника, ...
Наступна новина: Грозний: "Матч проти ...

КОМЕНТАРІ