Фахівці хірургічного відділення Чернівецької міської дитячої клінічної лікарні запобігли трагедії

Фахівці хірургічного відділення Чернівецької міської дитячої клінічної лікарні запобігли трагедії

30.07.13 08:05 0 961
За словами завідувача відділення хірургії Чернівецької міської дитячої клінічної лікарні Євгена Микитинського, дворічна дівчинка поступила до лікарні із підозрою на гострий апендицит. «Жодних ознак стороннього предмета в шлунково-кишковому тракті у неї не було. Оскільки дитина цього віку ще не зовсім добре диференціює біль, її залишили у лікарні для спостереження», – розповідає лікар.

Коли підозра на апендицит не підтвердилася, медики припустили наявність стороннього предмета у стравоході. Правильність діагнозу підтвердили результати рентгеноскопії.

«Що це саме батарейка, зрозуміли, аж коли її вилучили. Хімічний елемент живлення мав очевидний процес руйнації і характерний для цього зеленуватий колір. Враховуючи агресивний склад батарейки, просто щастя, що дитина відбулася незначним некрозом стравоходу», – додає Євген Миколайович.

Як інформує лікар-хірург відділення хірургії Чернівецької міської дитячої лікарні, лікуючий лікар постраждалої Дмитро Боднарук, дівчинка вже одужала, її виписали додому та через місяць вона має пройти повторне обстеження.

«Наразі стан дитини нормальний. Вона добре їсть і грається. Пошкодження стравоходу вдалося нівелювати. Якби батьки не звернулися вчасно, наслідки могли бути фатальними. Через фізіологічну будову стравоходу кругла батарейка, розміром з монету номіналом 25 копійок, не пройшла б до шлунка. Тому цілком могла спричинити роз’їдання тканин стравоходу та аорти», – відзначає пан Боднарук.

Схожий випадок, але з фатальним кінцем стався днями на Луганщині. Дівчинка проковтнула хімічний елемент живлення, який застряг у стравоході. Діагностували сторонній предмет занадто пізно. Батарейка вже почала розкладатися. Оскільки вона складається з лугів і кислот, її вміст швидко зруйнував стравохід та спричинив відшарування аорти. Через інтенсивний внутрішній крововилив дитина буквально захлинулася кров’ю.

У буковинському випадку трагедії вдалося запобігти, проте хірурги закликають батьків бути уважними, адже лише протягом минулого тижня їм довелося двічі рятувати малих неслухів, які проковтнули хімічні джерела живлення.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Найближчими днями на ...
Наступна новина: Про розвиток будівельної ...

КОМЕНТАРІ