На території України очікуються зливові дощі

На території України очікуються зливові дощі

30.07.13 08:39 0 846
Погодні умови початку поточного тижня визначатиме проходження активного атмосферного фронту, що зумовить сильні дощі.

«Протягом 30-31 липня та 1 серпня територією України проходитиме активний атмосферний фронт, який зумовить сильні зливові дощі спочатку в західних областях, потім зона опадів переміститься на простори Житомирської, Вінницької та Одеської областей. Тут спостерігатимуться зливи у супроводі гроз, подекуди з випадінням граду і шквалистим посиленням вітру до 17-22 м/с», – повідомив під час брифінгу директор Українського гідрометеорологічного центру.

За його словами, в інших регіонах країни у цей період буде сухо і спекотно. Загалом увесь поточний і початок наступного тижня визначатимуться високою температурою повітря. Лише 1 серпня на заході вона знизиться до +20…+25 °С, на решті території становитиме +27…+32 °С, на півдні сягатиме +35 °С. У наступні кілька днів стовпчики термометрів дещо опустяться у північних областях. З початку нового тижня температура почне зростати. Протягом 4-6 серпня вона буде вищою від показників історичної норми на 6-8 градусів практично на всій території країни.

Спекотна погода та мала кількість опадів, що спостерігалися протягом другої половини минулого тижня, сформували характерне для цього періоду літнє маловоддя. На Закарпатських річках рівні води опустилися нижче від історичних відміток.

«5-й рівень пожежної небезпеки утримується в окремих районах Миколаївської, Запорізької областей, степовій частині Криму, Донецькій, Луганській та Київській (східна частина) областях. Зростання відповідних показників до 4-го та 5-го класу очікується також у південних, східних та центральних областях і в деяких районах північної України», – підкреслив Микола Кульбіда.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Про запровадження касової ...

КОМЕНТАРІ