У Волинській області позивач у справі про скасування постанови митниці не надав документальних підтверджень факту аварії

У Волинській області позивач у справі про скасування постанови митниці не надав документальних підтверджень факту аварії

30.07.13 08:18 0 1082
Джерело Інтернет-видання «Волинські новини» 24.07.2013

"Лучанин намагається довести, що митниця – неправа"

Громадянин П., котрий оскаржує постанову Ягодинської митниці Міндоходів щодо недотримання вимог ст. 95 Митного кодексу України в процесі доставки товару при переміщенні його в межах зони діяльності одного митного органу мав би звернутися до Ягодинської митниці для продовження строку транзитного перевезення, або ж надати документальне підтвердження факту аварії. Оскільки цього зроблено не було, то згідно постанови Ягодинської митниці Міндоходів його обґрунтовано визнано винним відповідно ч.2 ст.470 Митного кодексу України, – повідомили у Ягодинській митниці Міндоходів.

Порушення законодавчих вимог щодо строків переміщення товару громадянин П. у власній позовній заяві пояснив аварією, що трапилася під час перевезення. Однак, жодних документальних підтверджень аварії чи інших обставин непереборної сили, що перешкоджали б йому доправити вантаж у визначені строки, він фахівцям Ягодинської митниці Міндоходів не надав.

Тим часом, фахівці Ягодинської митниці Міндоходів мають достатньо аргументів для того, щоб стверджувати: ремонт транспортного засобу не міг завадити позивачу вивезти згаданий автомобіль за межі митної території України, або звернутись до митного органу для продовження строку транзитного перевезення. Зокрема, як найбільш вагомий аргумент вони наводять судову практику в аналогічних справах, що містяться в Єдиному державному реєстрі судових рішень України.

Довідково: Відповідно до ст.95 Митного кодексу України строк транзитних перевезень для автомобільного транспорту у разі переміщення в зоні діяльності одного митного органу становить 5 діб. Згідно ст. 547 МК України митні пости «Ягодин» та «Луцьк» – відокремлені структурні підрозділи єдиного митного органу – Ягодинської митниці Міндоходів. Таким чином, громадянин П. повинен був доставити товар із м/п «Луцьк» на м/п «Ягодин» у 5-денний строк.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області чи ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ