В Івано-Франківській області соціальне партнерство – шлях до ефективної зайнятості

В Івано-Франківській області соціальне партнерство – шлях до ефективної зайнятості

30.07.13 08:29 0 896
Обговорення нового Закону України "Про зайнятість населення" з роботодавцями стало темою конференції “Нові інструменти підвищення ефективності зайнятості населення, регулювання ринку праці”, організованої Богородчанським районним центром зайнятості, яка відбулася 26 липня у залі засідань районної ради.

Відкрив роботу конференції голова Богородчанської районної державної адміністрації Богдан Нагорняк, який ознайомив присутніх із ситуацією на місцевому ринку праці, окреслив шляхи розвитку соціально-економічної інфраструктури населених пунктів району. Керівник району наголосив також на важливості співпраці районного центру зайнятості з роботодавцями та органами місцевого самоврядування щодо вирішення проблем безробіття в районі. При цьому підкреслив, що саме новий Закон України "Про зайнятість населення" дає можливість посилити соціальний захист безробітних, стимулює роботодавців легалізувати діючі та створювати нові робочі місця.

Опісля за участю директора районного центру зайнятості Володимира Кобилюка та начальника відділу взаємодії з роботодавцями Галини Фесюк було обговорено питання преференцій для роботодавців щодо компенсації їм витрат у розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Мова йшла також про дискримінацію у сфері зайнятості населення, порядок надання роботодавцями територіальним органам Державної служби зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії із працевлаштування.

Головний спеціаліст відділу взаємодії з роботодавцями Галина Климович детально зупинилася на основних положеннях ст.30 Закону України "Про зайнятість населення" щодо розширення можливостей для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці громадян віком старше 45 років шляхом одноразового отримання ваучера для перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності.

Обговорено також питання державної підтримки молодих працівників, залучених до роботи в селах і селищах. Галина Фесюк розповіла присутнім про пільги, що надаються молоді відповідно до нового законодавства. Під час конференції роботодавці обмінялися досвідом роботи, обговорили зміни до закону та вели зацікавлений діалог щодо напрямків подальшої співпраці зі службою зайнятості.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Львівщині намолочено ...

КОМЕНТАРІ