В Івано-Франківській області від ліцензування до бюджету надійшло 9,1 млн. гривень

В Івано-Франківській області від ліцензування до бюджету надійшло 9,1 млн. гривень

30.07.13 08:47 0 779
До місцевих бюджетів платники податків Івано-Франківщини сплатили 8,6 млн.грн. за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами та 505,1 тис.грн. за ліцензії на право оптової торгівлі такими товарами.

Для здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями, суб’єктам господарювання потрібно мати відповідну ліцензію, яка дає право на реалізацію таких товарів тільки громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання. У разі придбання вказаної продукції суб’єктом господарювання, який має таку саму ліцензію, як і продавець, то ці напої повинні бути використані особисто і не підлягають подальшій реалізації.

Якщо все ж таки продавець реалізував алкогольні напої покупцю, який має аналогічну ліцензію, і при цьому оформив документи, як при відвантаженні напоїв для подальшої реалізації (видаткові накладні, податкові накладні, а також товарно-транспортні накладні), то до нього буде застосовано штрафні санкції у розмірі 200% вартості отриманої партії товару, але не менш ніж 1700 гривень. У цьому разі здійснюється оптова торгівля алкогольними напоями, тому слід мати відповідну ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями.

Ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами видаються за наявності необхідних складських

приміщень і відповідної матеріально-технічної бази.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ