За незаконні оборудки івано-франківському підприємству доведеться сплатити до бюджету 3,7 млн. грн.

За незаконні оборудки івано-франківському підприємству доведеться сплатити до бюджету 3,7 млн. грн.

30.07.13 08:33 0 788
За матеріалами перевірки одного із суб’єктів господарювання Івано-Франківська, міндоходівці донарахували 1,8 млн.грн. податку на прибуток та 1,4 млн.грн. податку на додану вартість. Крім того, нараховано пеню за порушення термінів поставки товарів нерезидентом в сумі 430,0 тис.грн. та штрафну санкцію за неподання довідки щодо декларування валютних цінностей в сумі 680 гривень.

Перевіркою встановлено, що підприємство надавало посередницькі послуги у сфері торгівлі будівельним обладнанням, в тому числі при здійсненні імпортних операцій. Ухиляючись від сплати податків посадові особи проводили сумнівні фінансові оборудки, використовуючи фіктивних контрагентів. Зокрема, з окремими постачальниками операції мали безтоварний характер, тобто проводились «на папері». Крім заниження до сплати податку на прибуток та ПДВ, ще й не забезпечено надходження імпортного товару при здійсненні передоплати нерезиденту в сумі 130 тис.євро.

Не погоджуючись з рішенням ДПІ у м.Івано-Франківську підприємство неодноразово оскаржувало в суді донараховані суми, однак нещодавно поставлено крапку у цій справі – Львівський апеляційний суд визнав рішення міндоходівців правомірним.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ