У Львівській області в облдержадміністрації обговорили результати роботи спеціальної комісії з вивчення епідситуації у Буському районі

У Львівській області в облдержадміністрації обговорили результати роботи спеціальної комісії з вивчення епідситуації у Буському районі

30.07.13 10:48 0 997
29 липня під керівництвом заступника голови Львівської облдержадміністрації Ірини Романів відбулась нарада щодо обговорення підсумків роботи спеціальної комісії з вивчення епідситуації у Буському районі.

У засіданні взяли участь головний позаштатний епідеміолог департаменту охорони здоров’я ОДА, голова комісії з вивчення епідситуації у Буському районі Наталія Тімко, начальник Головного управління Держсанепідслужби у Львівській області, головний державний санітарний лікар Львівської області Роман Павлів, директор департаменту з питань цивільного захисту ОДА Олексій Титаренко, т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я ОДА Орест Середа.

Як повідомлялось під час наради, після перших випадків захворюваності в Росії, Головним управлінням Держсанепідслужби у Львівській області опрацьовано матеріали, виконано просвітницьку роботу та всю необхідну інформацію висвітлено на сайті управління, а також скеровано рекомендації в департамент охорони здоров’я облдержадміністрації.

Як запевнив головний державний санітарний лікар Львівської області Роман Павлів, в Львівській області немає епідемії менінгіту.

«На спостерігається підвищена захворюваність на ентеровірусну інфекцію, але про епідемію говорити немає підстав», – сказав Р.Павлів.

Зазначимо, що упродовж липня в області на ентеровірусну інфекцію захворіло 40 осіб, з них в Буському районі – 23.

Голова комісії з вивчення епідситуації у Буському районі Наталія Тімко розповіла про результати та підсумки роботи комісії в районі.

Так, за її словами, станом на у Буському районі захворіло 23 особи, однак жодних ознак спорідненості чи єдиного центру спілкування між хворими не виявлено.

«З географічної точки зору про епідемію говорити рано, адже всі хворі є з різних куточків району і спільного місця зараження в них немає. На госпіталізовані отримують повноцінне лікування, їхній стан не загрожує життю. 4 особи вже виписали з лікарні», – поінформувала Н.Тімко.

За результатами наради заступник голови ОДА Ірина Романів дала доручення посилити заходи щодо профілактики та лікування, а також підвищити поінформованість населення області.

Окрім того, Ірина Романів наголосила, що ситуація перебуває на постійному контролі, а результати моніторингу опрацьовують і скеровують у відповідальні служби для своєчасного та ефективного реагування на ситуацію.

Зазначимо, що компетентні служби працюють над ідентифікацією збудника хвороби.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ