Олег Панькевич: "Не матимемо справжньої Української держави, доки суспільство не усвідомить подвигу борців за незалежність"

Олег Панькевич: "Не матимемо справжньої Української держави, доки суспільство не усвідомить подвигу борців за незалежність"

30.07.13 10:27 0 1073
"В Україні стає чіткішим вододіл між тими, хто за Українську державу, і тими, хто проти. І ці останні, які переважно сидять у владних кабінетах, нав'язують українцям міти про колишню великодержавну велич, щоб виправдати занепад, до якого вони довели Україну". Про це повідомив народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Панькевич у своєму виступі 28 липня 2013 року під час урочистого перепоховання останків 16-х вояків дивізії "Галичина" в селі Гологори Золочівського району на Львівщині. Останки полеглих дивізійників віднайшли пошуковці комунального підприємства Львівської обласної ради "Доля".

Олег Панькевич наголосив, що цих вояків належало поховати з почестями ще 69 років тому, однак тоді не було незалежної держави, за яку вони боролися, а їхні матері, їхні родини не могли цього зробити, бо ризикували життям.

Народний депутат також зазначив, що про дивізію "Галичина" зараз поширюють чи не найбільше брехні. "Але як ми знаємо, найбільше брехні поширюють проти тих, хто чинить чесно й справедливо. І це розуміє абсолютна більшість наших земляків, які завжди шанували дивізійників і пишалися ними, бо розуміли, за що вони вмирали. Їхній героїчний чин має зрозуміти все українське суспільство і в Галичині, і у Великій Україні. Без такого розуміння не може бути справді незалежної Української держави. Україна не буде великою, могутньою й справедливою державою, яка дасть усім своїм громадянам умови для гідного життя до того часу, доки суспільство не об'єднається навколо національної ідеї", – наголосив Олег Панькевич.

За словами народного депутата, боротьба за Україну триває й нині. "Вододіл між тими, хто за Українську державу і тими, хто проти, стає все чіткішим. Ті, хто проти – не визнають і не сприймають чину дивізійників, які були добре вишколені й готові до боротьби із окупантом, не розуміють їхнього прагнення мати свою державу. Вони не здатні усвідомити подвигу дивізійників, а також подвигу УПА та инших героїв визвольних змагань, бо мислять за радянськими чи великоросійськими кліше – такими, які, зокрема, пропонують путіни і гундяєви, використовуючи з цією метою навіть релігію", – зазначив свободівець.

Олег Панькевич висловив сподівання, що невдовзі на могилі 16-х героїв повстане пам'ятник. До цього місця приходитимуть українці з усвідомленням, що героїчний чин дивізійників був не тільки заради оборони України від большевиків у 1944-му, а й заради наших сучасників.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: Ірина Сех ...
Наступна новина: "Ліворно": Якщо "Динамо" не ...

КОМЕНТАРІ