У Львівській області Ірина Сех взяла участь у святкуванні 20-річчя ІІІ Всесвітнього з'їзду брідщан

У Львівській області Ірина Сех взяла участь у святкуванні 20-річчя ІІІ Всесвітнього з'їзду брідщан

30.07.13 11:09 0 1093
Народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ірина Сех взяла участь у святковій академії, присвяченій 20-ій річниці ІІІ Всесвітнього з'їзду брідщан, яка відбулася 27 липня 2013 року в Бродівському районному Народному домі. У заході також взяла участь голова Бродівської районної ради свободівка Ольга Шайдулліна, депутати Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Роман Ковальчук і Теодор Кукуруза.

У своєму виступі Ірина Сех висловила подяку організаторам та учасникам масштабного зібрання, яке відбулося 20 років тому і в якому вона також брала участь. "Ця подія надзвичайно важлива для нас – тих, хто живе на Брідщині, але особливо – для тих наших краян, яких доля закинула на чужину. Я бажаю, аби ми зустрічалися частіше, співпрацювали, радилися, що можемо зробити задля добра нашого краю та нашої Вітчизни. Мрію, аби наші краяни не мусили покидати родини в пошуках заробітків, аби матері повернулися до своїх сімей і всі зажили в добрі й достатку на рідній землі", – зазначила Ірина Сех.

Учасники академії поділилися спогадами про незабутні липневі дні 1993 року. Тоді на з'їзд прибуло понад 200 делегатів із 16-и країн світу. Учасників святкової академії привітав о. Ярослав Царик. Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам'ять тих, хто брав активну участь в організації і проведенні ІІІ Всесвітнього з'їзду брідщан, але вже відійшли у вічність.

Під час святкової академії було укладено звернення до брідщан та їхніх нащадків, які проживають у далекій та близькій діяспорі, про проведення 2014 року ІV Всесвітнього з'їзду брідщан.

У концертній програмі виступили Теодор Кукуруза, Роман Ковальчук, народний фольклорний ансамбль "Криниченька", народний чоловічий вокальний ансамбль "Січовик", народна хорова капела "Боян".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: рятувальники ...
Наступна новина: Заява Донецької обласної ...

КОМЕНТАРІ