Про запровадження касової техніки з використанням електронної контрольної стрічки йшлося на семінарі у Тернополі

Про запровадження касової техніки з використанням електронної контрольної стрічки йшлося на семінарі у Тернополі

30.07.13 08:40 0 900
В Головному управлінні Міндоходів у Тернопільській області відбувся безкоштовний семінар для платників податків з питань подання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій в електронній формі дротовими і бездротовими каналами зв’язку. Участь у семінарі взяв начальник відділу контролю за проведенням розрахункових операцій Міністерства доходів і зборів України Павло Сидоров, а також фахівці Головного управління Міндоходів області.

За словами Павла Володимировича, власники реєстраторів розрахункових операцій мають два способи виконання вимог законодавства: перший – придбання РРО нового покоління, що створюють контрольну стрічку в електронній формі та містять вбудовані модеми та другий – доопрацювання існуючої касової техніки та приєднання до неї відповідних модемів для передачі звітної інформації.

Крім того, Павло Сидоров нагадав, що подача звітності власниками РРО в електронному вигляді дозволяє співробітникам Міністерства доходів і зборів отримувати чіткі контрольні механізми, які запобігають можливість перекручення або знищення даних про проведення розрахункових операцій та забезпечують можливість прямої ідентифікації зазначеного реєстратора та стрічки РРО. Це, в свою чергу зменшує кількість фактичних перевірок.

«Нагадаю також, що застосування штрафних санкцій за неподання електронних звітів про використання РРО перенесено з 1 липня цього року до 1 січня 2013 року. Таким чином Міністерство пішло на зустріч підприємцям, проте не варто цим зловживати. Вимоги законодавства щодо подання електронних звітів про використання РРО не змінилися, тож раджу почати купувати та реєструвати нову техніку, чи доопрацьовувати стару. На технічних проблем по підключенню РРО немає. Більше 100 тис. реєстраторів по Україні вже підключені», – додав Павло Сидоров.

Наприкінці семінару в ході активного обговорення платники отримали змістовні відповіді на поставлені запитання.

Інформаційно-комунікаційний відділ

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На території України ...
Наступна новина: Колесніков хоче, щоб у ...

КОМЕНТАРІ