США призначили представника на близькосхідних переговорах

США призначили представника на близькосхідних переговорах

30.07.13 11:31 0 889
Державний секретар США Джон Керрі призначив на чоло американської делегації на близькосхідних мирних переговорах колишнього посла США до Ізраїлю Мартіна Індіка. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Сам Індік, виступаючи перед журналістами, назвав свою місію «приголомшливою» і заявив, що вона для нього – велика честь.

Керрі ж на прес-конференції закликав обидві сторони переговорів, ізраїльську і палестинську, до «розумних компромісів».

Пізніше за місцевим часом у Вашингтоні мають уперше зустрітися міністр юстиції Ізраїлю Ципі Лівні і керівник палестинської делегації Саєб Ерекат на обіді-«іфтарі», який даватиме Джон Керрі; цим обідом мусульмани завершують денний піст протягом місяця рамадана за традиційним мусульманським календарем.

Ці попередні переговори про порядок денний майбутніх основних мирних переговорів мають продовжитися й завтра.

Учора уряд Ізраїлю вирішив звільнити з в’язниць 104 ув’язнених палестинців та ізраїльських арабів як «добрий жест» напередодні очікуваного поновлення мирних переговорів із палестинцями.

Водночас кабінет міністрів Ізраїлю схвалив законопроект, який у разі ухвалення вимагатиме, щоб будь-яка мирна угода, досягнена на переговорах із палестинцями, була винесена в Ізраїлі на референдум.

В уряді Ізраїлю кажуть, що такі переговори життєво важливі, але будуть складні. Зокрема, Ізраїль не прийняв передумов палестинців для поновлення переговорів, серед яких була вимога зупинити будівництво в єврейських поселеннях на окупованих територіях.

Близькосхідні мирні переговори не зрушують із місця з 2010 року саме через питання про нове будівництво в єврейських поселеннях на Західному березі Йордану і у Східному Єрусалимі. Того року зірвалася спроба поновити близькосхідний мирний процес, який перебуває у глухому куті ще з 2008-го.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ