Прем’єр Тунісу відкинув заклики до відставки

Прем’єр Тунісу відкинув заклики до відставки

30.07.13 15:31 0 995
Прем’єр-міністр Тунісу Алі Лаараєд заявив після термінового засідання уряду, що його уряд не піде у відставку, незважаючи на вимоги учасників масових демонстрацій. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами прем’єра, його тимчасовий уряд допрацює до кінця терміну своїх повноважень у грудні.

Лаараєд також оголосив, що призначає парламентські вибори на 17 грудня.

вранці тисячі людей збиралися перед будівлею парламенту Тунісу з вимогами негайної відставки уряду і розпуску парламенту.

Нові демонстрації з такими вимогами спалахнули після вбивства минулого тижня Мухаммада Брагмі, світського опозиціонера до поміркованої ісламістської влади Тунісу лівого спрямування. Він став уже другим світським політиком, опозиційним до влади ісламістів, убитим за останні півроку.

Критики заявляють, що поміркована ісламістська влада на чолі з партією «Ан-Нагда» («Відродження») не здатна втримати під контролем ісламістських екстремістів чи й потурає їм. Опозиція вимагає відставки нинішнього уряду і створення «уряду національного порятунку».

Масові демонстрації протесту після вбивства в лютому опозиціонера Шокрі Белаїда призвели тоді до зміни уряду в Тунісі і створення нинішнього тимчасового уряду, більшість у якому, як і в попередньому, мають ісламісти.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Підсумок півріччя: за ...
Наступна новина: Курсанти НАВС оберігали ...

КОМЕНТАРІ