Вихованець дитячого табору

Вихованець дитячого табору "Ніхто крім нас" про службу у ВВ: Мене навчили бути справжнім чоловіком

30.07.13 08:33 0 820
У кримському селищі Краснокам'янка в урочищі Кизилташ відбувся урочистий мітинг, присвячений закінченню літньої зміни військово-патріотичного табору «Ніхто крім нас». Курс молодого бійця успішно пройшли близько 50 хлопців з різних областей України.

Іменний жетон і шеврон полку спеціального підрозділу «Тигр» — такі подарунки на пам'ять отримав кожен вихованець військово-патріотичного табору. В урочистій обстановці під звуки державного гімну, із закінченням літньої зміни новоявлених курсантів привітав начальник управління Кримського територіального командування внутрішніх військ МВС України генерал-майор Микола Балан.

— У цьому таборі багато з вас зробили свої перші самостійні кроки, перебуваючи далеко від батьків і близьких. Тут були певні обмеження у поведінці, але ви гідно подолали всі труднощі. Щиро сподіваюся, що у майбутньому ви пов'яжете своє життя зі службою у правоохоронних органах і станете нашими «військовими друзями». Безперечно, абсолютно всі професії важливі. Але одна з найбільш почесних — бути захисником. Тому найголовніше — завжди залишатися справжнім чоловіком, — підкреслив генерал-майор Микола Балан.

Протягом десяти днів хлопці жили у казармі, вивчали техніку безпеки, рукопашний бій, основи повітряно-десантної, вогневої та гірської підготовки, демонстрували свої сили на смузі перешкод у димовій завісі під звуки пострілів.

14-річний Ваня Фречка з Таращанського дитячого будинку Київської області у перші дні проходження курсу молодого бійця боявся брати в руки зброю, але всього через декілька днів став одним з кращих на заняттях зі стрільби.

- Тут я навчився марширувати і боротися, знайшов багато друзів і товаришів. На все життя мені запам'ятається те, як ми стріляли з автоматів, пістолетів і гвинтівок, — ділиться враженнями Ваня.

За старанність, успіхи у навчанні і зразкову поведінку кілька курсантів були нагороджені грамотами.

- Хлопці, ви повністю змінилися за час перебування у таборі. Сюди ви приїхали звичайними дітьми, а їдете справжніми бійцями. З вами не страшно піти у розвідку. Є тільки одне побажання — не опускайте планку, яку ви придбали тут. З честю і гідністю несіть девіз «Ніхто крім нас» далі по життю, — звернувся до вихованців керівник Всеукраїнської громадської організації «НКН» Олександр Ковальов.

Не жаліючи сил, вихователі та вчителі щедро ділилися з хлопцями багатим досвідом і знаннями у військовій справі. Крім того, окремим завданням командирів взводів був розвиток патріотичних, моральних і вольових якостей вихованців.

За час проходження курсу молодого бійця хлопці стали більш витривалими, дисциплінованими, навчилися допомагати один одному і приходити на допомогу в скрутну хвилину.

- Кожен день у таборі був наповнений подіями. Я дійсно знайшов місце, де мене навчили бути справжнім чоловіком. Було і важко, і легко, і весело одночасно. У першу чергу я усвідомив, що людина самотужки нічого не досягне. Потрібно діяти разом. Спочатку ми виконували команди не злагоджено, боялися, що хтось зробить щось не так. Але зараз ми все робимо легко і разом. Тут «один за всіх і всі за одного». Такі знання і навички більше ніде не отримаєш, — розповідає 15-річний Ярослав Яровий.

Після урочистого мітингу та нагородження, хлопців та їх вихователів порадував святковий концерт.

Для кожного з курсантів, час, проведений у таборі, запам'ятається надовго. Незважаючи на юний вік, хлопці сповна відчули все, через що проходять справжні солдати.

Керівництво табору дякує Міністерству внутрішніх справ України і особисто Міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку за надану допомогу та сприяння в організації роботи табору.

Катерина Чалкова

СЗГ ГУ МВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області з ...
Наступна новина: Делегація з Луцька побувала ...

КОМЕНТАРІ