Військові правоохоронці брали участь з охорони правопорядку під час святкування 1025-річчя Хрещення Русі

Військові правоохоронці брали участь з охорони правопорядку під час святкування 1025-річчя Хрещення Русі

30.07.13 09:34 0 853
Шістсот військовослужбовців внутрішніх військ МВС України, які проходять службу у військових частинах Північного територіального командування брали участь у забезпеченні охорони громадського порядку під час проведення урочистостей з нагоди святкування 1025 річчя Хрещення Русі у центральній частині міста Києва.

Як відомо, заходи з нагоди великої дати започаткування православ’я на Русі проходитимуть із 26 по 28 липня. у серці столиці, на Володимирській гірці, святковий молебень провів голова Російської православної церкви патріарх Кирило разом із головою Української православної церкви Московського патріархату митрополитом Володимиром. З нагоди 1025-річчя Хрещення Русі до Києва прибули настоятелі дев`яти з чотирнадцяти православних церков світу. На святковому молебні були присутні Президент України Віктор Янукович, Президент Росії Володимир Путін, Президент Молдови Ніколає Тимофти та Президент Сербії Томислав Николич.

Багато військовослужбовців внутрішніх військ, що були вперше залучені до несення служби на таких масштабних заходах не могли стримати своїх позитивних емоцій:

- Нам сподобалося нести службу, ми постійно відчували, що потрібні людям, потрібні нашим громадянам. Ми багато спілкувалися, допомагали гостям столиці. Задача була не з легких, але ми впоралися, намагалися вести себе якомога ввічливіше, уважніше до громадськості, - розповідає солдат строкової служби Артем Тищенко із Кіровограда.

За словами хлопців, найбільше враження вони отримали від побаченого богослужіння на Володимирській гірці, адже масштабність та святковість заходу не залишила байдужих. Прості люди, відомі політики, гості міста та кияни вітали один одного з великим святом, яке об’єднувало всіх людей із щирою вірою в серці.

- Такі емоції – чисті, щирі, яскраві, я відчуваю піднесення якесь, душевне хвилювання, - таких почуттів не завжди отримаєш у повсякденному житті, на службі - ділиться враженнями Володимир Юрков із Закарпаття. - Коли відчуваєш, що твоя служба потрібна і тебе цінують, - то найкраща нагорода й задоволення… поділюсь своїми враженнями із батьками, вони порадуються за мене й мою службу.

Прес-служба внутрішніх військ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Представник ЄС провела ...
Наступна новина: Львівщина: на Сколівщині ...

КОМЕНТАРІ