На Харківщині працівники міліції протягом доби розкрили розбійний напад на власника іномарки

На Харківщині працівники міліції протягом доби розкрили розбійний напад на власника іномарки

30.07.13 12:35 0 854
Днями правоохоронці Валківського РВ та Управління карного розшуку ГУМВС України в Харківській області за гарячими слідами затримали зловмисника, який зухвало пограбував харків’янина.

Заява про вчинення тяжкого злочину надійшла до чергової частини Коломацького ВМ Валківського РВ ГУМВС України в Харківській області (з обслуговування Валківського та Коломацького районів) близько 9-ї години ранку. Потерпілий розповів правоохоронцям, що вночі на нього напав невідомий чоловік та заволодів його автомобілем «Шевролет», водійським посвідченням, документами на авто, двома мобільними телефонами «Нокіа» та грошима в сумі 700 гривень.

Близько першої години ночі у Харкові на Проспекті Гагаріна до заявника звернувся молодий хлопець з проханням відвезти його до селища Коломак. Поблизу села Різуненково пасажир несподівано наказав водієві зупинити іномарку. А щоб у того не виникло бажання чинити спротив, зловмисник наставив на нього предмет, зовні схожий на обріз. Нападник витяг власника автівки із салону та прив’язав його буксировочним тросом до дерева в лісосмузі поблизу автошляху. А сам спокійно сів в машину та зник в невідомому напрямку.

Одразу після надходження заяви правоохоронці ввели в дію відповідний оперативний план, а також сповістили про злочин прилеглі райвідділи міліції Харківської та Полтавської областей.

До заходів зі встановлення місця знаходження розбійника підключилися досвідчені оперативники Управління карного розшуку ГУМВС України в Харківській області. За гарячими слідами спільними зусиллями за підозрою у вчиненні вищевказаного злочину в Харкові по вулиці Полтавський шлях правоохоронці затримали 22-річного мешканця Коломацького району.

Викрадений автомобіль повернуто його законному власнику.

Слідчим відділом Валківського РВ ГУМВС України в Харківській області (з обслуговування Валківського та Коломацького районів) за вказаним фактом відкрито одразу 3 кримінальні провадження: за ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), за ч. 1 ст. 187 (розбій) та ч. 3 ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, заволодіння ними шляхом шахрайства) Кримінального кодексу України. Чоловікові оголошено про підозру у вчинення кримінального правопорушення та затримано в порядку ст. 208 КПК України, наразі він утримується в ізоляторі тимчасового тримання. За вчинення зухвалого злочину зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 15 років з конфіскацією майна.

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ПриватБанк запустив ...
Наступна новина: На Кіровоградщині ...

КОМЕНТАРІ