Незаконний посів маку виявили одеські міліціонери-транспортники

Незаконний посів маку виявили одеські міліціонери-транспортники

30.07.13 09:37 0 813
У ході проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак» працівники УМВС України на Одеській залізниці на території домоволодіння 55-річного мешканця одного із сіл Великомихайлівського району Одеської області виявили 358 рослин снотворного маку.

Отримавши інформацію про незаконні посіви наркотичної речовини, працівники лінійного відділу на ст. Роздільна провели санкціонований обшук вказаного домоволодіння, в ході якого в одній із кімнат виявили та вилучили 180 стебел маку. На присадибній земельній ділянці чоловіка було виявлено ще 178 стебел вказаної рослини.

Громадянин пояснив правоохоронцям, що мак вирощував для власних потреб, хоча і знав, що це заборонено законом. Чоловік живе одинаком, не працює, але має чимале домашнє господарство, яке і приносить йому прибуток. Наразі перевіряється, чи не хотів він збагатитись ще й за рахунок збуту наркотичної речовини.

«За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» та ч. 2 ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» КК України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років», - повідомив начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Управління майор міліції Дмитро Попович.

СЗГ УМВС України

на Одеській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ