До 12 років ув'язнення загрожує двом жителям Херсонщини за розбій на ювелірний магазин

До 12 років ув'язнення загрожує двом жителям Херсонщини за розбій на ювелірний магазин

30.07.13 10:38 0 992
На Херсонщині затримано двох чоловіків, які скоїли розбійний напад на ювелірний магазин. Збитки оцінюються у майже 300 тисяч гривень.

Злочин стався 17 травня у смт.Каланчак. Тоді до магазину увірвалися двоє невідомих. Вони погрожували продавцю сокирою та пістолетом. Зловмисники розбили вітрину та забрали близько 90 ювелірних виробів. З місця скоєння злочину невідомі втекли на автомобілі в сторону АР Крим. Заявниця не могла описати прикмет нападників, тому що на голові у них були перуки, які закривали обличчя.

За вказівкою начальника УМВС Валерія Літвіна розгорнули широкомасштабну операцію з розслідування злочину, було створено кілька слідчо-оперативних груп, до складу яких увійшли найдосвідченіші працівники Управління карного розшуку, слідчого управління та райвідділу.

Для розкриття розбою задіяли усі оперативні засоби, перевірялись раніше судимі за подібні злочини. Упродовж двох місяців правоохоронці використовували усі можливі оперативно-розшукові заходи, щоб встановити особи та місце перебування зловмисників.

Міліціонери проаналізували усю зібрану інформацію і наприкінці червня під підозру потрапили двоє жителів Чаплинського району. Деякий час за ними встановили цілодобове стеження, вивчали їх спосіб життя, джерело доходів, відпрацьовували зв’язки. Один з нападників весь час ховався у різних містах. Жив спочатку у дружини в м.Дніпропетровськ, потім поїхав до Криму розважатися. Зрештою, зловмисників затримали.

- Ми провели 12 обшуків та знайшли у квартирах зловмисників незаперечні докази їх причетності до розбою: частину золотих виробів, знаряддя злочину – пістолет, а також перуки, – розповів начальник УКР УМВС Сергій Дьоров.

Варто зазначити, що обидва злодії мають по кілька судимостей. А один з них навіть проходить у справі за розбій на іншу крамницю. Та зміна запобіжного заходу з арешту на підписку про невиїзд дозволила чоловіку знов скоїти тяжкий злочин.

Нині обидва заарештовані. Згідно з ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України “Розбій”, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна. СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ