У Черкасах працівник ДСО врятував життя чоловікові, якого вразило струмом

У Черкасах працівник ДСО врятував життя чоловікові, якого вразило струмом

30.07.13 13:40 0 904
До керівництва Управління Державної служби охорони Черкащини надійшов лист з подякою від директора КП Управління по експлуатації Будинку рад і об`єктів обласної комунальної власності. В листі - слова вдячності за спасіння життя чоловіка, який працює в обласній раді енергетиком.

З нестандартною життєвою ситуацією зіткнувся міліціонер по охороні об`єктів взводу з охорони об`єктів та кредитно-фінансових установ окремого батальйону міліції Управління ДСО при УМВС України в Черкаській області прапорщик міліції Василь Культенко.

10 липня 2013 року, щойно заступивши на службу, він почув крик прибиральниці Будинку рад. Вона дуже стурбована прибігла на пост міліції і розповіла, що чоловіка вразило струмом. Правоохоронець відразу ж кинувся на його порятунок. Він, швидко оцінивши ситуацію, надав невідкладну першу долікарняну допомогу потерпілому до прибуття карети швидкої допомоги.

Всього лічені секунди відділяли чоловіка від загибелі, але завдяки небайдужості та професійним діям співробітника міліції ДСО чоловік залишився живим та здоровим.

Прапорщик міліції Державної служби охорони себе героєм не вважає.

- Я лише виконував свій службовий обов’язок і переконаний, що кожен з моїх колег вчинив би саме так, – розповідає Василь Культенко. – Все сталося дуже швидко. Я пам’ятаю, що підбіг до непритомного чоловіка і відразу почав проводити штучне дихання та зовнішній масаж серця.

Як з`ясувалося пізніше, цього ранку двоє працівників Управління по експлуатації Будинку рад і об`єктів обласної комунальної власності знімали показники електроенергії в електричній підстанції. Саме під час роботи 28-річного Віталія Волинця вразило струмом. Чоловік перебував у комі дві доби. Наразі він прийшов до тями та його стан лікарі оцінюють як задовільний.

Керівництво Управління Державної служби охорони пишається своїм підлеглим та висловлює подяку батькам за виховання сина, відданого своїй справі.

УДСО при УМВС України

в Черкаській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ